BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM’DEN MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA MESAJI

Başkan Ekim Mesajında;

“Milli ve manevi değerlerimizi yaşama ve yaşatma konusunda hepimize örnek olan, başta İstiklal Marşımız olmak üzere eserleriyle bugün dahi bizleri yüreklendirmeye devam, milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 85. yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle yâd ediyorum.

Milletimizin azim ve kararlılığının sembolü olan İstiklal Marşımızı yazarak adeta Kurtuluş Savaşımızın bildirisini yayınlayan; istiklal ve istikbalimiz için vatan topraklarının her karışında işgale karşı verilen mücadelede ortak sesimiz olan Mehmet Akif Ersoy, milli ve manevi değerlerimizin değişmez temel şahsiyetleri arasındadır.

Kişiliği, maneviyatı, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı ile örnek bir şahsiyet olarak adını tarihimize altın harflerle yazdıran Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir.

Mehmet Akif Ersoy'un gönlünden kaleme aktardığı Millî Marşımız, tarih boyunca daima hür yaşamış olan aziz milletimizin bu özelliğini kararlılıkla, heyecanla ve imanla dile getiren müthiş bir eserdir. O'nun yazdığı İstiklal Marşı, yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.

Mehmet Akif'in çileyle, mücadeleyle, sürgünlerle yoğrulmuş hayatı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki nesillere de örnek olacaktır. Mehmet Akif Ersoy'a minnet borcumuzu ödeyebilmek için, gençlerimize, Akif'teki insan, millet ve vatan sevgisini, dürüstlüğü, ahde vefayı, mücadele ruhunu, kahramanlığı ve cesareti anlatmalı; yüksek ideallerini, davasını, heyecanını yaşatmalı; Mehmet Akif'i düşünceleriyle, dünya görüşüyle, güç karşısındaki asil duruşuyla geleceğe taşımalıyız. Samimi, sahici kişiliği, tertemiz ahlakı, mütevazılığı, ahde vefası ve dinine, milletine sadakati İstiklal Marşı'nda tecessüm eden Akif'in bu mirasını gelecek nesillere aktarmak, onun düşünce ve ideallerini yaşatmak en büyük vazifemizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ebedi aleme irtihalinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u hürmet, rahmet ve minnetle yad ediyorum.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber