banner240
banner237
banner238

BAŞKAN ZORLUOĞLU KADIN HAKLARI DERNEKLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, bir de müjde vererek “Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezimizi 2022 yılı sonunda hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.
 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ortak akıl toplantılarına devam ediyor. Başkan Zorluoğlu, Trabzon’da faaliyet gösteren 30 kadın hakları derneğinin başkan ve yöneticileri ile Botanik Park’ta bir araya geldi. Dernek yöneticilerinin talep ve eleştirilerini dikkatlice dinleyen Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili de bilgilendirmede bulundu.
 2022 YILI SONUNDA HİZMETE AÇMAYI HEDEFLİYORUZ  
Trabzon’da kadınlar için bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerine başlayan Başkan Zorluoğlu, “Kadınlarımıza yönelik başlattığımız en önemli iş, Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi oldu. Bu projeyi Beşirli’de yaşayan bazı vatandaşlarımız kadın sığınmaevi zannettiler. ‘Burada bu olur mu’ diye tepki gösterenler oldu. Hâlbuki orası hep söylüyoruz, sadece kadınlara özel sosyal yaşam alanı ve çalışma mekânı atölyelerden müteşekkil bir proje. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, fitnees salonları, kafeteryalar, çocuklar için oyun alanları, konferans salonları, seminer salonları bir de atölyelerimiz olacak. Özellikle kadınların çalışabileceği, üretebileceği, ürettiklerini Büyükşehir Belediyemiz üzerinden veya farklı mekanizmalarla satarak gelir elde edebilecekleri bir mekân olacak. Projenin iki kısmı var. Bir sosyal kısmı bir de üretim kısmı. Bu projemiz inşallah bu yıl içerisinde bitecek. 2022 yılı sonunda burayı sizlerin hizmetine açmak istiyoruz. Tabi bütün çalışanlarıyla ve kullanıcılarıyla sadece kadınlara özel bir merkez olacak. Orada aynı zamanda bir danışma merkezi de olacak. Burası Trabzon’a ve Trabzonlu hanımefendilere çok yakışacak. Yaklaşık 60 milyon liraya mal olacak merkezimiz Trabzon’a uzun yıllar hizmet verecek” dedi.
 DENİZE ULAŞAMIYORUZ ŞİKÂYETLERİ ORTADAN KALKACAK
Büyükşehir Belediyesinin projeleri ile ilgili de dernek yöneticilerini bilgilendiren Başkan Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yalıncak Mahallesi’nde bir sahil düzenlemesi yaptık. Aynı zamanda yaz alaylarında kentin plaj ihtiyacını da karşılayacak bir yer orası. Sadece bir plaj değil, büyük bir rekreasyon alanı. Sahil düzenlemesi, yürüyüş yolu bisiklet yolu var. Devamında şimdi Ganita-Faroz bölgesi çalışılıyor. Eski Ganita’yı ortaya çıkaran bir çalışma yapıyoruz. Orası da son sürat devam ediyor. İnşallah hedefimiz bu yılın sonuna kadar Faroz’a kadar bitecek. Orada da eminim sizler çocuklarınızla, eşlerinizle, annelerinizle, babalarınızla beraber çok güzel vakit geçireceksiniz. Yani Trabzon’da sahil yok, Trabzon’da denize ulaşmıyoruz şikâyetleri Ganita-Faroz’un tamamlanmasıyla büyük oranda ortadan kalkacak.”
 KUYUMCU KENT’İN İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
“O bölgenin hemen karşısında hepimizi ilgilendiren bir çalışma yapıyoruz. Caminin etrafında büyük bir hummalı çalışmamız var. Orada doğrudan kadınları ilgilendiren bir büyük yatırım da var esasında. O bölgede 300-350 dükkânlı bir Avrasya Pazarı inşası devam ediyor. Onun yanında çocuklarımızı ve gençlerimizi yakından ilgilendiren Bilim Merkezi ve Planetaryum inşaatı devam ediyor. Onların hemen üstünde Kuyumcular Derneği’yle beraber yap-işlet-devret modeliyle Kuyumcu Kent inşaatı başlatıyoruz. İçerisinde yaklaşık 130 dükkân var. Ama aynı zamanda atölyeleri var. Çok büyük bir merkez. Hakikaten bu bölgeye gelen yerli ve yabancı bütün ziyaretçilerin kuyumla, Trabzon hasırıyla ve diğer kuyumculuk sanatlarıyla ilgili istedikleri her şeyi bulabilecekleri çok büyük bir kapalı mekân olacak. İçerisinde çiçekçisinden nikâh salonuna kadar birçok kısmın bulunacağı AVM gibi bir mantıkla projesi hazırlandı. Bir terslik olmazsa şubat ayı içerisinde inşaatı başlayacak.”
 PROJELERİMİZ HER ALANDA DEVAM EDİYOR
“O alanın kalan kısmı da büyük bir meydana dönüşüyor. Bunların hepsi başlamış işler. Oradan da karşıya bir ekolojik köprü bağlıyoruz. Köprüye de şimdi başlayacağız.
Bu türden çalışmalarımız her alanda devam ediyor. Uzun Sokak, Maraş Caddesi, Kunduracılar Caddesi’nde de çalışmalar yaptık. Işıklandırmalar oldu. Çok da güzel görünüyorlar.
Biz şehrin altını üstüne getirdik. 565 kilometre içme suyu hattı yapıyoruz. Maraş Caddesi’ni Cumhuriyet Caddesi’nden doğru trafiğe kapatıyoruz. Bunun projesi hazırlandı. Gazipaşa çift yön yapıldı. Sahil tarafında biraz problemler vardı, onlar giderildi. Şimdi şubat ayının ilk yarısında Maraş’ı kapatıyoruz. Böylece Maraş Caddesi, Uzun Sokak ve Kunduracılar birbiriyle bağlantılı olacak ve tamamı yayalaştırılacak. Yani o bölgede adeta açık bir AVM oluşturmuş oluyoruz. Bunların yanı sıra Ulaşım Master Planı tamamlandı. Bu söylenen şeyler uzun yıllardır Trabzon’da konuşulan ama yapılmayan işlerdir. Bu planda önemli gelişmeler yaşandı.”
 DERNEK YÖNETİCİLERİ TEŞEKKÜR ETTİLER
Trabzon’da özellikle kadınlar için yürütülen çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren dernek yöneticileri ise, “Göreve başladığınız günden itibaren bizlerle sık sık bir araya geldiniz. Önerilerimizi ve taleplerimizi her zaman dinlediniz. En önemlisi de sadece dinlemekle kalmadınız, birçoğunu da hayata geçirdiniz. Bu konuda başta sizlere ve ekibinize yürekten teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nursel 2 yıl önce

Yanlısiniz var kadın dernekleriyle hiç bir araya gelmezdi .bizde merak ettik bakalım dedik.tabiki nezaketen teşekkür edilir davete.daha başka gözlemlerim oldu ama yasmiyacagim

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber