banner240
banner237
banner238

BAŞKAN ZORLUOĞLU SON NOKTAYI KOYDU: “SATMIYORUZ”

Toplantıda heyetin taleplerini dinleyen ve arazinin satışa çıkarılma sebepleri ile ilgili detaylı bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Bahse konu yerle ilgili mahkeme kararı elimize yeni ulaştı. Biz de adalet ve hakkaniyete dayalı yönetim anlayışımız doğrultusunda arazinin satışından vazgeçiyoruz” dedi.  
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat ilçesi Mersin Mahallesi’nde bulunan ve TİSKİ tarafından ihale kapsamına alınarak satışa çıkarılan arazi için Büyükşehir Belediyesinde toplantı düzenledi. Tüm projelerde ortak akla önem veren Zorluoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, Mersin eski Belediye Başkanı Hasan Ali Çanakçı, Mersin Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz ve Akçaabat Kent Konseyi Genel Sekreteri Recep Şen katıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Başkan Danışmanı Emre Akgün, TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Mazlum, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Özgür Âşık,Hukuk Müşaviri Emine Usta ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Metin Şahin de eşlik etti.
 
EKİM: HER ZAMAN AĞABEYLİK YAPTI
Toplantının başında ilçe heyeti adına söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendilerine her zaman ağabeylik yaptığını belirterek, “Biz ne zaman, hangi konuda yanına geldiysek bize bir olur yol göstererek işimizi çözmüştür. Bahse konu yer, Mersin Mahallesi’nde sosyal alan olabilecek bir bölge. Vereceğiniz kararın da bizi destekleyecek yönde olduğunu düşünüyorum. Orada plajıyla insanlarımızın vakit geçirebilecekleri güzel bir sosyal tesis oluşturabiliriz. Sayın Başkanımızdan bu satış kararını tekrar gözden geçirmesini, buranın imar durumunun belediye hizmet alanı olarak düzenlenmesini ve halkın kullanımına açılmasını arz ediyorum. Ben de bu yönde düşünüyorum." dedi.  
 
DETAYLI BİLGİ VERDİ
Satış kararının alınma sebebini detaylıca anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şunları söyledi; “Arkadaşlarımın dün bana verdiği bilgiye göre 1994’te burası ilk kez plana konulmuş. 1994’teki planda burası park alanı, yani yeşil alan olarak planlanmış. Daha sonra 2000 yılında yeniden imar görmek suretiyle burası belediye hizmet alanına dönüştürülmüş. Yine süreç içerisinde 2012 yılında belediye hizmet alanından çıkarılarak dönemin belde belediyesi meclisi kararıyla konut alanına dönüştürülmüş. Konut alanına dönüştürülmesine ilişkin dava açılmış ve 2019 yılında bu dava kesin olarak sonuçlanmış. Kesinleşen Danıştay kararıyla da bu bölge konut alanına çevrilmesi işlemi iptal edilmiş. Dolayısıyla 2019 tarihi itibarıyla normalde o bölge mahkeme kararı doğrultusunda belediye hizmet alanına dönecek hale gelmiş. Ancak bu karar bize tebliğ edilmediğinden, belediyemizin ihtiyacı doğrultusunda biz burayı satma kararı aldık. Ancak şimdi bizim yapmamız gereken, burayı bu mahkeme kararı doğrultusunda yeniden belediye hizmet alanına çevirip, oradaki vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktır. Bizim adalet ve hakkaniyete dayalı yönetim anlayışımızın gereği de budur." dedi.
 
MAHKEME KARARI TEBLİĞ EDİLMEDİ

SATIŞ SEBEBİMİZ EKONOMİKTİ
“Bizim orayı satışa çıkarma sebebimiz ekonomikti. Yoksa birçok yerde 8 ayrı taşınmazımızı biz ihaleye çıkardık. Bunlardan bir tanesi Mersin’deki alandır.   Ancak süreç içerisinde sizler bu alanla ilgili hassasiyetinizi ortaya koydunuz. Dolayısıyla şimdi yeni bir değerlendirme yapabiliriz. Biz oranın satışından vazgeçiyoruz. Orası ile ilgili adalet ve hakkaniyete dayalı yönetim anlayışımızın bir sonucu olarak planlama dairemize de gereken talimatı verdik. Orayı hem 1/1000 hem 1/5000’likte tekrar belediye hizmet alanına dönüştürecek şekilde bir imar değişikliğini de kısa zamanda realize edeceğiz. Satışını da TİSKİ Genel Müdürlüğüne talimatımızı veriyoruz ve ihale kapsamından burayı çıkarıyoruz. Sizlerin talepleri ve aynı zamanda ortaya konulan dosya içerisindeki bilgi ve belgeler de bu yönde bir karar vermemizi gerektiriyor. Adil ve hakkaniyetli olan da budur. Akçaabat Belediyemize, Akçaabat Kent Konseyimize, muhtarlığımıza teşekkür ederiz.”
 
KONUNUN SİYASİ TARAFI YOK
“Biz bu bilgilere ancak ulaşabildik ve bu bilgiler doğrultusunda kararımızı değiştiriyoruz. Bu konunun siyasi bir tarafı yoktur. Esas itibarıyla Akçaabat Belediyemizin ve Mersin Mahalle  Muhtarlığımızın meseleyi bize gerekçeleriyle getirmesi ve bizim de bu gerekçeleri doğru bulmamız neticesinde böyle bir karar aldık. Dolayısıyla bu gerekçeler tatmin edici olmasaydı  satış kararımızdan asla vazgeçmezdik. Siyasi değil hukuk ve hakkaniyet anlayışı içerisinde aldığımız bir karardır. Akçaabat’ımıza, şehrimize hayırlı olsun.”
 
BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER
Başkan Zorluoğlu’nun satıştan vazgeçildiğinin açıklamasını olumlu karşılayan Akçaabat heyeti,
“Kararınızdan dolayı ilçemiz ve Mersin Mahallesi halkı adına teşekkür ediyoruz.  Böyle bir karar vereceğinize inanıyorduk. Bunu da bize gösterdiğiniz için yürekten teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber