banner240
banner237
banner238

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NDAN TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI VE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çevrenin önemine ve korunmasına dikkat çekmek için kutlanan 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla herkesi çevreye duyarlı olmaya davet etti. “Doğaya duyduğumuz derin sevgi ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için hepimiz daha duyarlı olmalıyız” diyen Başkan Zorluoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı;
“Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak temiz çevre, yaşanabilir bir kent ve yeşil bir doğa için halkımızla el ele vererek, birlikte hareket edilmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için var olanı titizlikle korumak, kirlenmeyi önlemek, yeşil alanları koruyup çoğaltmak hepimizin ortak görevidir. Daha yeşil, daha temiz bir Türkiye için ülkemizde atık yönetimi, iklim dostu teknoloji, enerji kaynaklarının kullanımı, hava, su ve toprak kalitesinin iyileştirilmesi, ağaçlandırma kampanyaları ve planlı şehirleşme yönünde önemli çalışmalar yürütülmektedir. Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli şartlarından biri de çocuk yaşlardan başlayarak vatandaşlarımıza çevre duyarlılığının aşılanması, tüm insanlığı tehdit eder boyuta ulaşmış bu tehlikeye karşı alınacak tedbirleri toplumun tüm bireylerinin benimsemesidir. Bu hususta aileler ve eğitimciler başta olmak üzere hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.”
 HER ADIMIMIZDA ÇEVREYİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ
“Çevre konusuna verdiğimiz önem doğrultusunda Trabzon’da hayata geçirdiğimiz her projede ve attığımız her adımda çevreyi en ön planda tutuyoruz. Trabzon’da ağaçlandırma çalışmalarından tutun da şehrin atık sularının arıtılmasına kadar tüm çalışmalarımızda çevre en büyük önceliğimiz. Biz Trabzon’u geliştirip dönüştürmeye ve buna paralel olarak şehrimizi yeniden inşa etmeye çalıştığımız her aşamada çevreyi ve ekolojik dengeyi korumaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle çocuklarımızın temiz ve doğal bir çevrede daha mutlu ve huzurlu yaşadığı bir geleceği hep birlikte kuracağımıza olan inancımla Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Gününüzü kutluyor; bu özel günün çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber