BAYBURT YENİ ARAÇ VE YAYA KÖPRÜLERİNE KAVUŞUYOR

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Kesiti Yetersiz Köprülerin Yerine

Estetik Ve Emniyeti Ön Plana Çıkaran Modern Köprüler İnşa Ediliyor

Bayburt İlimizin merkezinden geçen ve bu güzide ilimizin sembolü haline gelen Çoruh Nehri için harekete geçen DSİ, Çoruh Nehri üzerine 2 adet yaya ve 2 adette araç köprüsü yapmak için kolları sıvadı. Bayburt’un DSİ eliyle muhteşem 4 köprüye sahip olacağını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Doğu Karadeniz’de taşkın muhtevalarımızın içerisinde çok sayıda araç ve yaya köprüsü inşa ediyoruz. Estetik ve emniyeti ön planda olan bu köprülerimiz Karadeniz’in zorlu coğrafyasında vatandaşlarımızın günlük yaşamı oldukça kolaylaştırıyor ve inşa edildikleri yerlere ayrı bir güzellik katıyorlar. Şimdi de Çoruh Nehri’ndeki kesiti yetersiz köprüleri yıkıyor, yerine estetik ve emniyeti ön planı çıkartan modern köprüler inşa ediyoruz” dedi.

Köprülerin Temel İnşaatlarına Başlandı

DSİ eliyle yapılacak olan köprüler hakkında detayları paylaşan Genel Müdür Balta, “Çoruh nehri üzerine yapacağımız çelik taşıyıcılı yaya köprülerimiz 5 metre genişliğe ve 40 metre açıklığa; araç köprülerimiz ise 13 metre genişliğe ve 36 metre açıklığa sahip olacaktır. 13.12.2022 tarihinde sözleşmesini imzaladığımız işimiz kapsamında yüklenici firmamıza yer teslimi yapılmış ve işe başlanılmıştır. Mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak inşaatlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Köprüler, Bayburt’un Siluetine Ayrı Bir Güzellik Katacak

Genel Müdür Balta şöyle devam etti: “Çoruh Nehrinde mevcut köprülerimizin kesiti yetersiz oluşundan ötürü hem taşkınlar için bir risk oluşturuyor hem de Çoruh nehrinin büyüleyici güzelliğine yakışmıyordu ama artık bu görüntüler tarih olacak. Bayburt’a yeni araç ve yaya köprülerimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

BAYBURT YENİ ARAÇ VE YAYA KÖPRÜLERİNE KAVUŞUYOR
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.