Bektaş Türkmenistan’da Trabzon’u temsil ediyor

Türkistan’da Sporcu performans merkezi, spor bilişimi ve Türkistan’da Spor turizmi hakkında Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde konferans verdi.

Trabzon Üniversitesi’nin kurumsal paydaşı olarak kurulan Sporcu Performans Merkezinin gelişen dünyada nasıl bir veri bilimi ve sporcu takibi oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Fatih Bektaş, spor bilişimi ekonomisinin modern ülkelerde nasıl bir güce ulaştığına vurgu yaptı. 11-21 Aralık tarihlerinde yapılan programda Bektaş, Türkistan’dan geçen Sırıderya nehrinin spor turizm potansiyeli konusunda benzer destinasyonlar üzerinden karşılaştırmalarda bulundu.

Türkistan’da yeni yapılan su sporları ve buz salonunu merkezlerinin ülkenin değişimi ve gelişimi için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Bektaş, “Bu değişim ve gelişim sürecinde Trabzon Üniversitesi olarak Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesine her türlü desteği vereceğiz” dedi. Her iki üniversite rektörlerinin Mayıs ayında imzaladıkları ikili anlaşmaların bu konferansla proje bazlı çalışma aşamasına gelmesi memnuniyet uyandırdı.

Prof. Dr. Fatih Bektaş’ın sunumlarından büyük katkı ve ilham aldıklarını belirten Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova ve Rektör Vekili Naci Genç, Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanına ‘çapan’ hediye ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber