BGC’de Gelleci Yeniden Seçildi

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’in de katıldığı genel kurulda gerçekleştirilen seçimlerde Mevcut Başkan Aydın Gelleci yeniden başkan seçildi.
Trabzon ve Giresun’dan gazetecileri bünyesinde bulunduran ve bu özelliğiyle Türkiye’de tek gazeteciler cemiyeti olan Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin (BGC) seçimli olağan genel kurulu Vakfıkebir’deki Hikmet Aksoy Lokalinde gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Hasan Kalyoncu’nun katip üyeliklerini ise Osman Eyüpoğlu ve Ahmet Ceylan’ın yaptığı genel kurula Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, TGC Başkan Vekili Ahmet Kamburoğlu ve cemiyet üyeleri katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan başkan Aydın Gelleci, “Öncelikle 2020 Mart ayında kaybettiğimiz kurucu ve onursal başkanımız, meslek büyüğümüz ağabeyimiz Gazeteci, Yazar, Karikatürist Hikmet Aksoy’a, 2017 yılı Nisan ayında kaybettiğimiz eski üyelerimizden Büyükliman Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ekrem Kamburoğlu’na, 2019 yılı Kasım ayında kaybettiğimiz değerli kardeşimiz Yönetim Kurulu Üyemiz Muhammet Taş’a ve 2021 Ekim ayında vefat eden Milliyet Gazetesi Foto Muhabirlerinden üyemiz İlhan Baştan’a Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bu mekanı bize tahsis eden ve her zaman yanımızda olan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya ve bugün yanımızda olan ve her zaman desteğini yanımızda hissettiğimiz Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener’e çok teşekkür ediyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri için bize ev sahipliği yapan Tonya Belediye Başkanımız Osman Beşel’e ve iftar programında bizi ağırlayan Anadolu Şapka firması sahibi Ömer Özdemir’e de teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulu olarak görevi devraldığımız günden itibaren cemiyetimizin gelişmesi ve tanıtımı, mesleki sorunlarımızın giderilmesi noktasında çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Yönetim kurulu olarak seçildiğimiz tarihten itibaren Büyükliman bölgesinde bulunan ilçelere belirli aralıklarla ziyaretler gerçekleştirerek, hem o ilçedeki üyelerimizle bir araya geldik hem de kaymakam ve belediye başkanlarıyla tanışarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Cemiyet lokalimizde düzenlenen basın toplantılarına ev sahipliği yaparak bölgemizin sorunlarının duyurulmasına yardımcı olduk.” dedi.
BGC’NİN BÖLGE İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise yaptıkları konuşmalarda, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin bölgenin sorun ve çözüm önerilerinin gündeme taşınması noktasında önemli bir görev üstlendiğini belirterek, bölgedeki bütün gazetecileri cemiyete üye olmaya davet ettiler.

Divan Başkanı Hasan Kalyoncu da Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’dan Hikmet Aksoy’un isminin uygun bir yerde yaşatılması noktasında talepte bulundu.
BGC, KARADGENİZ GAZETECİLER FEDERASYONUNA ÜYE OLDU
Yönetim ve denetim kurulu raporların okunması ve müzakeresinin ardından yönetim kurulu ibra edildi. Başkan Aydın Gelleci ve üyelerin teklifi ile Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin üst kuruluş olarak Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’na üye olması ve bu konuda seçilecek yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 4 kişiden oluşacak üst kurul delegelerini ise yönetim kurulu belirleyecek.
YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI SEÇİLDİ
Daha sonra seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde mevcut başkan Aydın Gelleci, üçüncü kez cemiyet başkanlığına seçilirken, listesinde şu isimler yer aldı: Yönetim Kurulu: Aydın Gelleci (Başkan), Tuncay Hacıfettahoğlu, Hasan Bahadır, Mehmet Bülent Alp, Ahmet Bilge, Kemal Bektaş ve Mustafa Özcan. Denetim Kurulu: Cemal Aksoy, İnan Kalyoncu, Bekir Öztürk.

Bizlerde Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Olarak Yeniden Güven Tazeleyen Aydın Gelleci Başkanımıza ve yönetim Kurulunu Tebrik Ediyor Hayırlı Olsun Diyoruz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber