banner240
banner237
banner238

Boztepe’nin altın gerdanlığı şekilleniyor!

Şehrimizin en seyirlik noktası olan, Trabzonumuzun bütün güzelliklerini gözler önüne seren Boztepemizin doğal bitki örtüsüne zarar vermeden, ‘Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projemizi’ hayata geçiriyoruz.” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Başkan Yardımcıları Erdoğan Beder, Fatih Göktaş ve Etüd Proje Müdürü Mustafa Karslı ile birlikte yapımı devam eden, ‘Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi’nde incelemelerde bulundu.

“RAĞBET EDİLEN BİR YER OLACAK”

Projeyle ilgili milletvekili Salih Cora’yı bilgilendiren Başkan Genç, şu ana kadar projenin yüzde 70’lik kısmını oluşturan 700 metrelik yürüyüş yolunun tamamlandığını dile getirdi. Projenin gezinti, yürüyüş, seyretme, yeme ve içme ünitelerinden oluşacağını ifade eden Genç, “Şehrimizin en hâkim, en seyirlik noktalarından biri olan Boztepe’yi seyir terası projesiyle taçlandırıyoruz. Adeta altın gerdanlık mahiyetinde bir projeyle Boztepemizin değerine değer katıyoruz. Projemizi 5000 m²’lik bir yüzey alanında hayata geçiriyoruz. Toplam uzunluğu yaklaşık 1 km olacak. Böylece Boztepemiz şehrimize gelen turist ve ziyaretçilerin yanı sıra hemşehrilerimizin de en çok rağbet edeceği bir mekân olacak. Kızlar Manastırı’ndan başlayan ve doğu yönüne doğru uzanan yaklaşık olarak 1 km uzunluğundaki seyir terası ve gezinti yolumuz yürüyüş, seyir, oturma ve dinlenmeyle birlikte yeme içme ünitelerinin bulunduğu çok fonksiyonlu içeriklere sahip bir proje olacak.” diye konuştu.

“BİR AHŞAP BİRİ CAM İKİ ADET TERAS YAPILACAK”

Başkan Genç, yürüyüş platformunun 3 metre genişliğinde, 2 adet kent balkonunun ise 20 metre genişliğinde olacağını ifade ederek proje içinde yer alan ünitelerle ilgili şu bilgileri aktardı: “Projemizi doğal yüzey üzerinde kazı dolgu en az yapılacak şekilde

yerden her noktada en az 20-30 cm yükseklikte çelik ayaklar üzerinde inşa ediyoruz. Bu ayaklar üzerinde ahşap yürüyüş platformu inşa edilecek. Yürüyüş platformumuzun genişliği 3 metre, seyir balkonlarında ise genişlik 20 metreyi buluyor. Yine projemiz içinde 2 adet kafeterya, biri cam, biri de ahşap kaplama olacak iki adet de teras yapılacak. Seyirlik alanı en güzel olan yerlerde 2 adet ahşap kent balkonu inşa edilecek. Balkonlarımızda kamelya, salıncak, ahşap döşemeli oturma alanları ve yeşil alanlar olacak. Cam teraslar hariç tüm yüzeyler ahşap kaplama yapılacak. Projemizin bütün ünitelerini dinlenme, gezinti ve seyretme ağırlıklı olarak tasarladık.”

“MİNİ BOTANİK PARKI ANDIRIYOR”

Boztepe’de doğayla bütünleşen bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Genç, “Yürüyüş platformunun çevresinde daha önceden vatandaşlar tarafından dikilen kiraz, vişne, erik, elma, armut, incir ve ceviz ağaçları var. Boztepemiz meyve ağaçları ve doğal bitki örtüsüyle birlikte adeta mini botanik parkı andırıyor. Bu alandaki bu bitki örtüsünü kimse göremiyordu. Ben bile projeye başlamadan önce bu alanı hiç görmemiştim. Şimdi ziyaretçilerimiz etrafa güzel kokular saçan bu güzellikleri görecek.” dedi.

“HEYECANLANDIĞIM BİR PROJE”

Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi’nin Trabzon’a gelen turistlerin ve ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri olacağını belirten Salih Cora ise, “Burada çok güzel bir proje yapılıyor. Projemizi gezerken çok büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğumu belirtmeliyim. Dinlenme, yürüyüş, seyir ve gezinti üniteleriyle birlikte Boztepemizin böyle bir projeye layık olduğunu düşünüyorum. Sayın Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve emeği geçen birim müdürlerimize de bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Boztepemizi daha derli toplu bir hale getiren projemizi gezerken şehrimiz adına büyük bir sevinç ve heyecan duyduğumu da bir kez daha ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Genç, projenin yıl sonuna kadar tamamlanıp hizmete açılacağını ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber