Çebi: Kırsal için yerinde karar

DÜZENLEMEYE GİDİLDİ
İlçe Başkanı Çebi, Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte Ortahisar ilçemizdeki 7 belde ile 36 köyün mahalle kapsamına dönüştürüldüğünü hatırlatarak “Ortahisar Belediyemiz de çıkarılan kanun kapsamında yeni bir düzenlemeyen gitti. Yapılan çalışmaların sonrasında Akoluk, Bulak, Çağlayan, Düzyurt, Dolaylı, Geçit, Gözalan, İncesu, Kavala, Kutlugün, Subaşı, Yeşilbük, Ağıllı, Ayvalı, Akkaya, Doğançay, Esenyurt, Fatih Sultan, Gölçayır, Gündoğdu, Karakaya, Karlık, Kozluca, Okçular, Özbirlik, Pınaraltı, Sayvan, Sevimli, Tosköy, Yeniköy, Yeşilhisar, Yeşilvadi ve Yeşilyurt mahallelerinin içinde yer aldığı mahallelerimizi kırsal mahalle statüsüne dönüştürüldü.” dedi. 
BÜYÜK AVANTAJLAR SAĞLIYOR
Alınan kararın kırsal kalkınma açısından önemi üzerinde duran Çebi, “Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza birçok ayrıcalıklar getiriyor. Yeni düzenlemeyle kırsal mahalle statüsü kazanacak yerleşim birimlerinde; mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai istihsalde kullanılan bina, arsa ve araziler emlak vergisinden muaf olacak.” bilgisini verdi.
VATANDAŞ FAYDASI ÖN PLANDA TUTULDU
Çebi, belediye gelirlerinde önemli bir kayıp yaşanacak olmasına rağmen vatandaşın yararının ön planda tutulduğunu belirterek şunları söyledi: “Ortahisar Belediyemizin yıllık yaklaşık 3.5 milyon lira gelir kaybı olacak. Ancak vatandaşımızın faydası ön planda tutuldu. Hem şehrimiz hem de hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Başkanımız Sayın Av.Ahmet Metin Genç ile belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber