CENNET VADİ ADIM ADIM KATLEDİLİYOR

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Lojistik liman yapımında denize dökülecek 20 milyon ton Bazalt Taş çıkarılmak istenen İkizdere İşkence dere Vadisinde yöre insanının tepkisi devam ederken iş makinelerinin yol açma çalışması da devam ediyor.

Vadide ağaç katliamı yapılarak derenin örtüldüğünü söyleyen tepki gösteren köylüler ’biz bu doğal vadimizde taş ocağı istemiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı bizim vadimize güvenerek mi Liman inşaatını ihale etti. Taş alımı için alternatif ocaklar var oradan taş alınsın. Ayrıca Lojistiğin ÇED raporuna uyulmuyor. Raporda mevcut taş ocaklarından taş alınacak deniliyor bizden niye alınacak. Bütün köylümüzün ortak isteğidir bu vadiden taş alınmasını istemiyoruz. Bakın şu fotoğraflara yolu olmayan ormanla kaplı araziye yol açılıyor ve ağaçlar düşmanca katlediyor, bu ağaçları vatandaş kesseydi hemen yakalanırdı. Firma kesince serbest oluyor.

Yazıktır bu vadiye kıymayın

Yazıktır bu vadiye kıymayın. Daha sonra rehabilite edilecek ağaçlar dikilecek denilerek insanımız uyutuluyor. Bu aldanmaya kimse aldanmaz. Taş Ocağında 50 yılda ağaç büyümez. Firmanın daha önce taş aldığı taş ocaklarının durumu ortada iken İşkencedere vadisini heba edemeyiz. Son nefesimize kadar engel olmaya ve bu projenin iptal edilmesine çalışacağız. Devletimizin büyükleri Cumhurbaşkanımız sesimiz duysun. Halk istemiyorsa bir sebebi var. Halkın tepkisine rağmen yapılmayacağını Cumhurbaşkanımız iyi bilir. Yatırıma karşı değiliz ama bu taş ocağı yatırım değildir. Liman için başka ocaklardan taş alınır veya daha pahalı olacaksa beton bloklar kullanılarak yapılsın. Avrupa’da limanlar taş doldurularak değil beton bloklar döşenerek yapılıyor’ dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber