banner240
banner237
banner238

ÇGD BURSA'DA RİZELİ YÜKSEL BAYSAL YENİDEN BAŞKAN

İSMET KÖSOĞLU

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nin 18. Olağan Genel Kurulunda eski başkanlardan Rizeli Gazeteci Yüksel Baysal'ın listesi yönetime seçildi. Baysal, ÇGD geleneğini geçmişten bugüne sürdüren gazetecilerin ve yeni nesil gazetecilerin birlikte ve örgütlü olarak mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Divan Heyeti Başkanlığını Tayfun Çavuşoğlu'nun yaptığı ÇGD Bursa Şubesi Genel Kuruluna, CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Mert Dimili, İYİ Parti Bursa eski İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, HDP Bursa İl Yöneticisi Abdulkadir Karabağ, Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, Birleşik Kamu İş Bölge Temsilcisi Özkan Rona, Veteriner Hekimler Odası Bursa Şubesi Başkanı Melike Baysal’ın yanı sıra ÇGD üyeleri ve dostları katıldı.

Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Başkanı Rabia Deniz, kurulduğu günden bu yana gazetecilik değerlerini koruma mücadelesi veren ÇGD Bursa Şubesi’nin örgütlü mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. Deniz "Bugünkü 18. Olağan Genel Kurulumuzu da düşünce, ifade ve basın özgürlüğü ekseninde sorumluluğumuzun bilinciyle gerçekleştiriyoruz. ÇGD Bursa kurulduğu günden bu yana Bursa’da mesleki değerleri koruma mücadelesi veren, kentlilik bilinciyle pek çok platformda yer alan saygın bir kurum olmuştur. ÇGD Bursa Şubesi, gazetecilerin örgütlü mücadelesinin simgesi olmayı sürdürecek" dedi.

Genel Kurulda CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan “Bana göre ÇGD şehrin nefes aldığı yerdi. Çalışmaları da son derece takdire şayandı. İktidardan yana olmak kolaydır, muhalif olmak zordur. Özellikle gazetecilerin çalışma koşulları her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bir araya geldiğimiz, konuşabildiğimiz, nefes aldığımız bir binayı maalesef bu ceberrut iktidar yıktı. Meslek onurunu da herkese gösteren bir okuldu ÇGD. Kutuplaşma, tek adamcılık iktidarında, taraf olmayanın bertaraf edildiği bu iktidarın hedefi oldu ÇGD. İnşallah kısa sürede tekrar lokale kavuşuruz. Hoşgörüden nasipsiz bir yönetim sergileyen Alinur Aktaş birinci raundu kazanmış görünebilir. Hepimiz biliyoruz ki Alinur ilk seçimde gidecek. Moralinizi bozmayın, Aktaş’ın bozduğunu biz tekrar yapacağız” diye konuştu.

İYİ Parti Bursa eski İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da genel kurul toplantısının ‘hayırlı olmasını’ dileyerek "Uzun süre Bursa’da sendikacılık yaptım. Özgür basının, doğru haberin ne kadar kıymetli olduğunu birebir çok kez yaşadık. ÇGD bu anlamda namus sınavları verdi. Tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

'Dördüncü kuvvet olarak gazetecilik önemli bir göreve sahip'

Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun da ‘cübbesini iliklemeyen tüm avukatların sözcüsü olarak’, ÇGD Bursa Şubesi’nin mücadelesine destek verdiğini belirterek, "Magna Carta’dan beri kralların yetkileri sınırlandırılmaya çalışıldı. Ama görüldü ki sadece yasama, yürütme ve yargı yetmiyor. Dördüncü kuvvet olarak da gazetecilik önemli bir yer ediniyor. Bizim gibi kuvvetler ayrılığından kuvvetler birliğine evrilmiş ülkelerde nefes borusu konumunda bulunuyor ÇGD gibi kurumlar" dedi.

Genel Kurulda CHP Nilüfer İlçe Başkanı olarak değil, bir gazeteci olarak bulunduğunun altını çizen Fırat Yılmaz ise Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ÇGD Bursa Şubesi’nin yıkılan yerleşkesiyle ilgili şunları söyledi "Bina önemli. Ancak üzülüyorum çünkü konuşmamız gereken sadece bina değil. Mesleki anlamda Bursa’da gördüğümüz tablo içler acısı. Maaşlar, sigortalar, mesleki güvencesizlikler, Türkçeyi kullanamayan insanların gazetecilik faaliyeti göstermeleri... Binamız yıkıldı, Alinur Aktaş’ın görevi buydu ve görevini yaptı. Ancak 15 Mayıs’a çok az kaldı. O zaman hak ettiklerimiz konusunda daha fazla ısrarcı olacağız. Binalar gelip geçici, binalar yapılır. Önemli olan mesleğin yıkılmaması" dedi.

Birleşik Kamu-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona 'Cesur gazetecilerin kalemi susmamalı’. Toplumun algılarını, gerçekleri gözden kaçırarak yönlendirmeye çalışanlara inat, halkın yanında ve kalemini halk için kullanan gazetecilere olan ihtiyaç toplumumuz açısından yaşamsaldır. Cesur gazetecilerin kalemi susmamalı. Ülkenin kaynakları çalınırken susmamalı, limanları, dereleri, ormanları peşkeş çekilirken susmamalı. Tarikat ve cemaatler okullarda cirit atarken susmamalı ve toplum için mücadele edenlerin sesi olmalı... Çağdaş gazeteciler bu onurlu mücadeleyi yürütürken yanı başlarında, dayanışma içinde bizleri bulacaklar."

'Boyun eğmeyen, kalemini kıracak ama satmayacak gazeteciler burada'

Yeni yönetimin seçilmesinin ardından konuşan ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Rize İkizdereli Yüksel Baysal, ÇGD geleneğini geçmişten bugüne sürdüren gazetecilerin ve yeni nesil gazetecilerin birlikte ve örgütlü olarak mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. Baysal “Derneğin geleneğini oluşturan aslında biraz

da isimleri oluyor. Her daim yanımızdalar, beraberiz. Bu geleneği sürdürmemiz önemli. Hiçbir dernekte böyle bir gelenek yok. Boyun eğmeyen gazeteciler burada, bunu görüyoruz. Kalemini kıracak ama satmayacak gazeteciler burada. Yeni dönemde, yönetimdeki gazeteciler bunu sürdürecek. Ekibimiz güçlü ve yeni bir ekip” .

Baro Başkanımızın söylediği gibi Magna Carta’dan beri ifade özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Dün akşam Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili bir yazı yayınladım. Yolsuzluklar, usulsüzlükler… Biz o alana yeterince el atmadığımız müddetçe bu yolsuzluk ve usulsüzlükler devam eder. Perikles şunu söylüyor. ‘Demokrasi insan kişiliğini ve yeteneklerini geliştiren en elverişli sistemdir’. Aslında demokrasiyi ve özgürlüğü biz bunun için, bizi geliştirdiği için istiyoruz. ÇGD olarak kalemimizi iktidar değneği yapmayacağız. Boyun eğmeyeceğiz, eğersek zaten gazeteci olmayız. Son olarak, kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” dedi.

ÇGD Bursa Şubesi'nin 1989 yılındaki kurucuları arasında yer alan Yüksel Baysal, 1994-1996 ve 2013-2015 yılları arasında şube başkanlığı yapmıştı. Konuşmaların ardından yapılan seçimde Yüksel Baysal'ın listesi oybirliği ile yönetime seçildi. ÇGD Bursa Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

1-Yüksel Baysal (Başkan)

2-Aysın Komitgan (Başkan Yardımcısı)

3-Burak Demirci (Sekreter)

4-Pelin Akdemir (Sayman)

5-Tolgay Ataokay (Üye)

6-Onur Fidansoy (Üye)

7- Ebru Taşdemir (Üye)

8- Rabia Deniz (Üye)

9- Serhat Tezcan (Üye)

10- Zeynep Çelik (Üye)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber