CHP’den Kestel Belediyesine Tepki!

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Gençlik Kolları Myk Üyesi Sercan Çelik Kestel cumhuriyet meydanında belediye tarafından çınarın yıkılmasından büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Bu çınar, aslında kendisini koruması gerekenlerin yaptığı hata sonucu yıkıldı” dedi.

CHP Gençlik Kolları Myk Üyesi Sercan Çelik  Kestel ilçe meydanında bulunan ulu çınarın  yıkılıp yok olmasına Kestel Belediyesi’nin meydanda 4 ay önce yaptığı düzenleme sırasındaki hatanın yol açtığını belirterek, Belediye Başkanı Önder Tanıra yazılı açıklama yaparak sert tepki gösterdi.

Bugün maalesef haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu 270 yıldır dimdik ayakta duran, nice badireler atlatan ulu çınar, AKP’nin iş bilmez yöneticisi tarafından katledildi, maalesef artık ayakta değil. 4 ay önce yapılan kaldırım ve yol çalışmasında kökleri kesilen etrafı boşaltılan sert zemini tahrip edilen ulu çınar bugün maalesef devrildi.

Doğayı ve yeşili talan eden bu anlayış bu gidişle meydanda bir tek tarihi çınar bırakmayacak.Kentlerin var olan tarihi yapı ve dokusunu geleceğe taşıması durumunda kent kimliğinin oluşabileceğine işaret eden Çelik, “Kestel ilçesinde bütünleşen meydanı sembolü haline gelen tarihi çınarlarımız kentimizin siluetini oluşturuyorlardı. İki tarihi çınarımız bu iş bilmezler yüzünden katledildi. Korkumuz şu; AKP’li Belediye Başkanı Sayın Önder Tanır’ın görev süresi boyunca, meydanda bir tane tarihi çınar kalmayacaktır. Buradan sesleniyorum, kentimizin tarihi değerleri olan çınarlarımız bir bir yok edilirken, bunları korumakla mükellef olan Anıtlar Koruma Kurulu’nun neden hiç sesi çıkmıyor? Sizleri görevinizi yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’den Kestel Belediyesine Tepki!
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.