CHP Trabzon İl Başkanı Ömer HACISALİHOĞLU KUYUMCULUK SANAT OKULU KAPATILMIŞTIR

Bu sektöre ara elaman yetiştiren Trabzon Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kuyumculuk Teknolojisi Bölümü talep yetersizliği nedeniyle kapatılmıştır. Bu yıldan itibaren öğrenci almayacaktır.

İktidar havuz medyası ile kültür oluşturmaktadır. Medyanın finansmanı kamu ihaleleri ve kamu bankalarıdır. Halka onlarca TV’de ortaçağdan kalma feodal, ağalık dizileri ve ahlaksız ilişkileri izletilmektedir. Havuz kültüründe üretim yoktur, emek yoktur. Kamu kaynaklarının yağmalanması vardır.

Bu bölümden mezun olan öğrenciler yüksekokula devam etmektedir. Kız öğrenciler özel çalışma koşullarının iyi olmaması nedeniyle kamuda öğretmen olarak atanmak istemektedir. Sektörde uzun döneminde kamu alımı yapılmamıştır. İş bulamayan kız öğrenciler artık bu bölümü tercih etmemektedir.

Kuyumculuk sektörü ilimizde Kunduracılar Caddesinde faaliyet göstermektedir. Yaklaşık on kuyumcu bir atölye ile çalışmaktadır. Atölyeler dükkânlara yürüyüş mesafesinde olmalıdır. Müşterinin anlık sorunları bu şekilde çözülebilmektedir. Caddede kiraların yüksek olması ve üretim için uygun bir mekân bulunmayışı çalışma koşullarını güçleştirmektedir. Molozda yapılan kuyumcu üretim alanının dükkânlara uzaklığı nedeni ile ilgi bulmayacağı, Caddenin terkedilemeyeceği, eski düzenin devam edeceği yönündedir. Sektöre sahip çıkılmalıdır. Bölgemizin önemli bir değeridir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber