banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ AHMET KAYA: “EYT’DE 5000 PRİM GÜNÜ SÖZÜNÜZÜ TUTUN”

CHP’Lİ AHMET KAYA: “AKP, 5000 GÜN SÖZÜNÜ TUTMADI EYT’DE MİLYONLARCA VATANDAŞI KAPSAM DIŞI BIRAKTI”

aCHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AKP’nin emeklilikte yaşa takılanlar teklifindeki kademeli prim günü şartı nedeniyle EYT kapsamı dışında bırakılan milyonlarca vatandaşın yaşadığı mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı. Genel Kurul’da yaptığı konuşmada AKP hükümetine seslenen Kaya, “Bir iş yapacaksanız tam yapın; insanları aldatmayın. Hakkaniyetli bir düzenlemeyle tüm EYT’lilerin haklarını verin.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya şunları söyledi:

“MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZI EYT KAPSAMI DIŞINDA BIRAKTILAR”

“AKP Hükûmeti ‘Seçimi kaybetsek de yokuz.’ dedikleri emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesini nihayet Meclise getirdi fakat verilen sözler tutulmadı. Milyonlarca vatandaşımız kapsam dışı bırakılarak mağdur edildi.”

“5000 PRİM GÜNÜNÜ TAMAMLAMAK İÇİN KREDİ ÇEKTİLER, BORÇLANDILAR”

“Çalışma Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada ‘1999 öncesi ve 5000 prim günü şartını değiştirmiyoruz.’ demişti. Sayın Bakanın sözüne güvenen vatandaşlarımız 5000 prim gününü tamamlamak için bankadan kredi çektiler, arabalarını sattılar, eşten dosttan borç alıp paraları yatırdılar. Şimdi bu insanlara ‘EYT'den yararlanamıyorsunuz.’ deniliyor.”

“5000 PRİM GÜNÜ DEMİŞLERDİ 5975 GÜNE ÇIKTI”

“Örneğin 1985 girişliler 5300 güne, 1991 girişliler 5600 güne, 1998 girişliler 5975 güne tabi tutuluyorlar. Esnafımızdan 9000 prim günü isteniyor.”

“BİR İŞ YAPACAKSANIZ TAM YAPIN, EYT’LİLERE HAKKINI VERİN”

“AKP'ye çağrımızdır: Bir iş yapacaksanız tam yapın; insanları aldatmayın, hak yemeyin. Hakkaniyetli bir düzenlemeyle tüm EYT’lilerin haklarını verin.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber