CORA’NIN DUR DURAĞI YOK SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yoğun bir çalışma içerisinde olan ve her fırsatta Trabzon’da da saha çalışmalarına devam eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, dün Akçaabat ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun genel kurul ve bütçe görüşmelerinin ardından sabah soluğu Trabzon’da alan CORA, Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürü Serkan COŞKUN’u ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Ardından Halkbank Yomra Şubesinin açılışına katıldı, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU’nu ziyaret ederek ardından hane ziyaretleri gerçekleştirdi. Akçaabat’ı arşınlayan CORA, akşam geç saatlerde Ağaçlı Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. 

Muhtarların ve vatandaşların taleplerini ve sorunlarını dinledi. İlgili müdürleri arayarak sorunların anında çözümü noktasında aksiyon aldı. Gece 23.30’a kadar süren toplantıda vatandaşların yol, kadastro ve elektrikle ilgili taleplerini not aldı.

MİLLETİMİZE ÇAĞ ATLATAN İŞLERE İMZA ATTIK

Milletvekili CORA, toplantının son bölümünde ise AK Parti döneminde yapılan dev yatırımlara vurgu yaptı. Türkiye’yi çağ atlatan çalışmalara imza attıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bakıldığı zaman Türkiye, Pandemi sürecinin getirdiği olumsuzluklar, beraberinde yaşanan Ukrayna Rusya savaşı, jeopolitik gerginlikler ve ekonomik kıskançlarla mücadele etti. Ancak yaşanan bunca sıkıntıya rağmen milletimize destek olmaya, ülkemize yeni eserler kazandırmaya, ülkemizi büyütmeye devam ettik. Şehir hastaneleriyle sağlıkta şifa olduk. Uzaya 5B uydusunu fırlatan bir ülke olduk. Orta açıklık uzunluğu ile dünyanın en büyük köprüsünü, Çanakkale Köprüsü’nü açtık. İstanbul Havalimanı, dünyanın en büyük lojistik merkezlerinden biri oldu. Bölünmüş yolları açmaya devam ettik, tünelleri, köprüleri açmaya devam ettik. Bir taraftan da terörle mücadele etmeye devam ettik. Dünyanın en yüksek barajlarından biri olan Yusufeli Barajını açtık. Doğal gaz rezervimizi 710 milyar metreküp çıkardık. Terörden temizlediğimiz Gabar dağında petrolü bulduk. Yerli ve millî otomobilimiz TOGG’u banttan indirdik, savunma sistemimiz için tarihe geçen yeni nesil insansız savaş uçağımız ‘Bayraktar Kızılelma’ ilk uçuş testini başarı ile tamamladı. Yerli ve Milli Turkovac aşımızı kullanmaya başladık. İHA’mızı, SİHA’mızı, Helikopterimizi yaptık. Bu yıl ihracatta 255 milyar dolarla rekor kırdık. 24 yıllık EYT sorununu çözdük. 1 milyon 392 öğrencinin 27 milyar TL KYK borcunu sildik. Asgari ücreti 8500 TL yaptık. En düşük emekli maaşını 5500 TL’ye yükselttik. Memur ve emekli maaşlarına %30 zam yaptık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde savaş halindeki Rusya ve Ukrayna’yı aynı masaya oturttuk, dünyadaki tahıl krizini çözdük. Artık dünya arenasında sözü dinlenen saygın bir ülke konumuna geldik. Ama bunlar yeterli midir? Hayır, milletimizin refah düzeyini artırmak için daha çok çalışacağız. Yükümüz ağır bunun farkındayız. Ama milletimiz arkamızda olduğu sürece gücümüz daima yerindedir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber