DOKAP’TAN TRABZON’A DEV PROJE DESTEĞİ

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün toplam 5 projesine 30.271.270 TL ödenek ayrıldı.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün İstiridye Mantarı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi ve İzabella Üzüm Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesine 3.051.220 TL,

Yeşil Yol projesi kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Gümüşhane İl Sınırı-Kirazlı Yayla-Kayaiçi Çatak Kavşağı 3.30 km Beton Kaplama, 870 m³ Hendek Kanal işi ile Kadıralak Yayla-Çalköy-Çiğdemli-Düzköy Dy. İlt. Yolu Beton Yol Yapım İşi 3 km Beton Kaplama, 900 m³ Yol Hendek Kanal işine toplam 26.588.000 TL, 

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Hayal Atölyesi Projesine ise 632.050 TL ödenek ayrıldı.

Verilen desteklerden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ve DOKAP Başkanı Hakan GÜLTEKİN’e teşekkür eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, “DOKAP idaresi toplam 30.271.270 TL kaynak kullanarak 2023 yılının ilk 5 projesine yatırım desteğinde bulundu. Bunun 26.588.000 TL’lik kısmı Yeşil Yol ve Turizm destinasyonları, 3.051.220 TL’si Tarım ve Hayvancılık projelerimiz ile ilgiliyken 632.050 TL ise Eğitim-Kültür ve Sosyal içerme projelerimizle ilgilidir.

Bölgemizin dünyaca ünlü yaylalarının mevcut yollarını iyileştirerek burada bir turizm destinasyonu oluşturmayı hedeflediğimiz Yeşil Yol projesine, farklı sektörler ve hizmet alanlarındaki diğer çalışmalarımıza, her zaman gençlerin gelişimine katkı sağlayan, gençlerin önünü açan projelere destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa VARANK’a, DOKAP Başkanımız Hakan GÜLTEKİN’e teşekkür ediyor, hayata geçirilecek projelerin hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber