banner240
banner237
banner238

DÜNYA ÜLKELERİNDEN AKÇAABAT’A YOĞUN İLGİ

Akçaabat’ın köklü tarihi, şehirde bulunan Roma, Bizans ve Osmanlı dönemi eserleri, doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri, tarih ve kültür turizmi potansiyeli ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Akçaabat, Erasmus Plus Programı kapsamında Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ‘Müzelerden Dijital Dünyaya’ projesi çerçevesinde 17 Şubat Anadolu Lisesi koordinesinde  şehre gelen öğretmen ve öğrencileri ağırladı. Erasmus Plus programı kapsamında İspanya, Çekya, Romanya, Polonya ve Türkiye’nin farklı illerinden Akçaabat’ta gelen öğretmen ve öğrenciler için düzenlenen geziler sayesinde farklı kültürler bir araya gelerek kaynaşıyor; Akçaabat’ın gönüllü turizm elçileri artıyor.

ORTAMAHALLE MÜZESİ İLGİ ODAĞI OLDU

Erasmus Plus programı kapsamında İspanya, Çekya, Romanya, Polonya ve Türkiye’nin farklı illerinden Akçaabat’ta gelen öğretmen ve öğrenciler Akçaabat’ın gözdesi Ortamahalle’de bulunan Ortamahalle Müzesi’ni gezdiler. Ortamahalle Müzesi için düşüncelerini dile getiren kafile Ortamahalle Müzesi’ni çok beğendiklerini, müzedeki eserlerin şehrin tarihini ve kültürünü önemli ölçüde yansıttığını ve görülmeye değer bir yer olduğunu belirttiler.

AKÇAABAT’IN VAZGEÇİLMEZ PARÇASI HORONU İZLEDİLER

Erasmus Plus programı kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğretmen ve öğrenciler Akçaabat Belediyesi Folklor Ekibinin hazırladığı horon gösterisini izlediler.

Birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin en güzel anlatıldığı Akçaabat Horonu ile Akçaabat Gençlik Merkezi’nde horon halkası oluşturuldu. Farklı kültürlerin kaynaşma merkezi olan Akçaabat’ta Erasmus Plus Programı öğretmen ve öğrencilerine şehrin güzellikleri folklorik değerlerle de gösterildi. Erasmus Plus Programı öğrencileri, Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi’nde müzik eşliğinde kendi ülkelerinin danslarını ederek ve onlar için hazırlanan spor etkinlikleriyle eğlendiler.

ŞEHRİMİZİN ÜNÜ ÜLKE SINIRLARINI AŞIYOR

Erasmus Plus Programı kapsamında Akçaabat’a gelen kafile, Akçaabat Belediyesi‘ni ziyaret etti.

Erasmus Plus programı kapsamında İspanya, Çekya, Romanya, Polonya ve Türkiye’nin farklı illerinden Akçaabat’ta gelen öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bu gezinin öncelikle ilçemiz ve ilimiz için daha sonra ülkemiz için tanıtım fırsatı olduğunu dile getirdi. Başkan Ekim, “Akçaabat’ımızda sizleri ağırlamaktan, şehrimizin kültürel değerlerini, tarihini, yöresel lezzetlerini ve turizm alanlarını sizlere tanıtmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Şehrimiz özellikle kültür ve tarih turizmi açısından oldukça zengindir. Akçaabat’ımızın turizme dönük gezilmesi görülmesi gereken birçok yeri vardır. Bu yerlerden biri olan Ortamahalle Müzemizi gezdiniz, görüşlerinizi bizlerle samimiyetle paylaştınız. Turizm, Akçaabat’ımızın geleceğidir felsefesinden hareketle yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Sizler gibi, dünyanın pek çok ülkesinden ve ülkemizin çeşitli coğrafyalarından gelen yerli ve yabancı turistlere şehrimizi tanıtıyoruz. Akçaabat’ın tarihinin ve kültürünün uluslararası platformda yer alması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. Turizm sayesinde şehrimize gelen turistlerle birlikte farklı kültürler kaynaşıyor ve etkileşimde bulunuyor. Aynı zamanda ülkelerinize döndüğünüzde Akçaabat’ta gezip gördüğünüz yerleri çevrenize aktararak bizim gönüllü turizm elçilerimiz oluyorsunuz. Şehrimizde güzel zaman geçirmeniz ve burada geçirdiğiniz vaktin hayatınızda unutulmaz izler bırakmasını temenni ediyorum.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber