Elektrik faturaları nasıl patladı?

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) tarafından başlatılan “Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli” programlarının ilki İstanbul’da gerçekleştirildi.

Programda, Türkiye’nin uyguladığı enerji politikaları ve BTP’nin çözüm önerileri konusunda bir sunum yapan BTP Genel Başkan Yardımcısı Fuat Şengül, elektrik faturaları üzerine dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’deki enerji ve elektrik kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler veren Fuat Şengül, resmi verilere göre 120 metre kare bir evde oturan iki çocuklu bir ailenin ayda ortalama 325 kilovatsaat elektrik tükettiğini belirtti.

İstatistiklerin böyle olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Elektrik faturasına kademe getirdik, 240 kilovata kadar ucuza verdik' diye övündüğünü belirten Şengül, “Bari bu 240'ı insanların işine yarasın diye 360 kilovata çıkar da düşük fatura ödesinler. Şu rezalete bakın, 189 birinci kademeden ödüyor adam, ikinci kademede de 240'ı geçtiği için 114 lira daha ödüyor. Yetmedi 108 lira da faturanın dörtte biri kadar dağıtım şirketine para ödüyor.” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber