Fındık ihracatçılarından karalama kampanyasına tepki…

İhracatımızda ithal girdi olmadan en büyük paya sahip milli ve stratejik tarım ürünümüz olan fındık piyasasında son 1 aydır yaşanan gelişmelerin içinde yer alan karalama kampanyasına İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) tarafından tepki gösterildi.

İFMİB Yönetim Kurulu adına Başkan Muzaffer Taviloğlu imzası ile yapılan yazılı açıklamada fındığın yeni coğrafyalardaki dikim alanları son 10 yılda yaklaşık 3 misli arttığına dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Bu artış son sürat devam etmektedir. Nitekim ülkemizin dünya fındık üretimindeki payı %85 seviyelerinden %70’lere kadar gerilemiştir. Yapılan projeksiyonlarda bu oranın önümüzdeki 15 sene içerisinde 50% seviyesine kadar gerileyeceği öngörülmektedir. “

Açıklamada bazı çevreler tarafından haksız yere karalama kampanyası sürdürüldüğüne dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Bilhassa dünyadaki Türk fındığı hakimiyetinin bıçak sırtında olduğu bir dönemde fındığın en büyük alıcısı ve üyelerimize karşı haksız, ticari ve hukuki normlarla bağdaşmayıp hangi yönden düşünülürse düşünülsün hiçbir mantığı bulunmayan bu karalama kampanyasının karşısında olacağımızı, bu karalamadan esas zarar görecek olanın fındık üreticisi ve neticede memleketimiz olacağını kamuoyuna duyururuz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber