GAZETECİ-YAZAR YAVUZ DONAT HAKKÂRİ’DE

İSMET KÖSOĞLU

Rize’de Kaymakam olarak başarılı hizmette bulunan İdris Akbıyık 2018 yılından bu yana yürüttüğü Hakkâri Valiliği ve Belediye Başkanlığın da çalışmalarına devam etmesi dikkat çekiyor. Vali İdris Akbıyık’ın Hakkâri’deki başarılı çalışmaları usta Gazeteci-Yazar Yavuz Donat’ında ilgisini çekince Donat çalışmaları yakından görmek için Hakkâri’ye gitti.

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Duayen Gazeteci Yavuz Donat Hakkâri’deki çalışmaları yerinde görmek için gittiği Hakkâri’de Vali İdris Akbıyık’ın misafiri oldu. Yazar Yavuz Donat Vali/Belediye Başkanı İdris Akbıyık ile birlikte Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Kültür ve Sanat Merkezi ile Kadın Kurs Eğitim Merkezini ziyaret etti. Birçok farklı branşlarda açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerle bir araya gelerek, kurs faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Hakkâri Belediyesi Sanat Topluluğu müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisinde bulundu. Hakkâri Fen Lisesi akıl ve zekâ oyunları atölyesi ile okul kütüphanesini gezen Yavuz Donat Fen Lisesi Öğrencileri ile satranç oynadı, okuma etkinliğine katıldı. Birçok şehirde bulunmayan Kadın Futbol Takımının antrenmanını il stadında seyrederek takımla fotoğraf çektiren Yavuz Donat’ Hakkâri’de birçok çalışmaya yakından şahit oldum. Burada kadın futbol takımı faaliyette bulunuyor. Valimiz Belediye Başkanı İdris Akbıyık’ın çalışmalarını duymuştum ilk kez yerinde gördüm. Bir zamanlar terörle anılan Hakkâri’nin huzur kendi olma yolundaki çabasını takdir ediyorum. Huzur olan yerde çalışma olur. Valimiz gençliğinin enerjisini hizmete yansıtıyor. İnsanımızın mutlu olması her şeye değer’’ dedi.

Vali Akbıyık ’’Hakkâri’ye turist bekliyoruz’’

Vali/Belediye Başkanı İdris Akbıyık Köşe Yazarı Yavuz Donat’ın ziyaretiyle ilgili açıklamasında’ ’usta Yazarımız Hakkâri’yi yerinde gördü. Bu ziyaretinden bizler çok memnun olduk. Hakkâri uzaktan duyulan şehir değil artık. Burada huzur var, mutlu insanlar var. Çalışmalarımızı yerinde gören Sn. Yavuz Donat Hakkâri’den memnun ayrılacak umuyorum. Okulumuzdaki çalışmaları yerinde gördük. Vatandaşlarımızın güzel vakit geçirip dinlenmesi amacıyla İlimizde hizmete sunulan Seyir Tepesini ziyaret ettik. Organik Tarım ürünlerinin sergilendiği Organik tarım Evini ziyaret ederek Hakkâri’de üretilen Ürünlerle tanıştı’’ dedi.

Yazar Yavuz Donat’ın Valiliği ziyaretinde kendisine Vali İdris Akbıyık tarafından Hakkâri’de el ürünü olarak üretilen Hakkâri Yöresel kilimi ve yöresel ürünler hediye edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber