GELECEĞİMİZİ EMANET ETTİĞİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZİ YOKSULLUĞA MAHKUM ETMENİN UTANCI BU İKTİDARA YETER DE ARTAR

Öğretmenlerimizin meslek onuruna yakışır şartlarda çalışabilmesi için maaş ve özlük haklarının hak ettikleri şekilde iyileştirilmesi şarttır" dedi.

Aslan, Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

EĞİTİM SİSTEMİ YAP-BOZ TAHTASINA DÖNDÜ

Maalesef eğitim sistemimiz sınavlarla birlikte bir yaz-boz tahtasına döndü. 20 yıldır iktidarda bulunan parti hala öğretmenlerle ve eğitimle ilgili elle tutulur bir şeyi ortaya koyamadı.

Eğitimin sıkıntıları her geçen gün katlanarak artmaktadır. Buna karşılık hükümet, giderayak “bütün problemleri çözeceğiz” diyor.

ÖĞRETMENLERİMİZ HAK ETTİKLERİ DEĞERİ GÖREMİYOR

Ne yazık ki ülkemizde, görevini icra etmekte olan kıymetli öğretmenlerimiz gerekli değeri görememektedir. Hâlbuki bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki huzur ve sosyal barışın sağlanmasında, bireylerin sosyalleşmesi ve toplumsal hayata hazırlanmasında, toplumun kültür, ahlak ve manevi değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenler hayati bir rol oynamaktadır.

ÖĞRETMENLERİMİZİN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI...

Öğretmenlerin öğretmen yetiştirme, emeklilik, kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik, özel okul öğretmenliği, öğretmen atamaları, yer değiştirme, teftiş, müfettişlik, öğretmenin değersizleştirilmesi, öğretmene şiddet ve benzeri birçok sorunu var.

Eylül ayında atanan 20 bin öğretmen atanıp göreve başladı fakat 150 bin öğretmen ihtiyacının ve 800 bin atama bekleyen öğretmenin olduğu ülkemizde 20 bin sayısı bir mana ifade etmemektedir. Özel sektörde çalışan öğretmenlerin maaş mağduriyeti de devam etmektedir.

Ayrıca sözleşmeli öğretmenler, kadrolu öğretmenlerle aynı kurumda aynı işi yapmalarına rağmen istihdam statüsünün türünden dolayı kadrolu öğretmenlere tanınan haklardan faydalanamamaktadırlar.

ÖĞRETMEN MAAŞLARI YETERSİZDİR

Öğretmenler yaptıkları iş karşılığı adil ücret almamaktadırlar. Bugün bir öğretmen maaşı ortalama 10.500 TL.

Gıda Gideri:10.500 maaşının %46,43’ü= 4.875

Kira Gideri: 10.500 maaşın %21,04’ü = 2.209

Ulaşım Gideri: 1.500

Çocuklarının eğitim masrafı: 1.500 x 2 = 3.000

Sağlık, haberleşme, giyim gibi zorunlu ihtiyaçları karşılamak için maaşımızdan geriye kalan bütçe:

2.209 + 4.875 + 1.500 + 3.000 = 11.584

Maaşımız 10.500 – 11.584 = -1.084

Her bir öğretmen her ay 1000tl cepten yiyiyor ki cepte de metelik yok …

BU İKTİDAR DEĞİŞECEK, BU SIKINTILAR BİTECEKTİR

Biz inanıyoruz ki bugünler geçecek milletimizin desteği ile iktidara geldiğimizde bu problemlerin tamamını çok kısa bir zamanda çözeceğiz. Biz boş konuşmayız. Söylediğimiz sözün arkasındayız. Milletimiz de geçmişte söylediğimiz sözlerin yakinen şahidi olmuştur. 54. REFAH-YOL Hükümetinde yapılan icraatlar, maaş zamları milletimizin hafızasında yer etmiştir.

Biz herkesin sözünü rahatlıkla söyleyeceği Türkiye’yi, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte inşa edeceğiz.

SAADET PARTİSİ ORTAHİSAR KADIN KOLLARI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber