Genç, birim müdürlerini topladı

Bin bir emekle, gayretle sizlerin, belediye personelimizin her birinin alın teriyle oluşturulan bu imajı zedeleyecek hiçbir davranışı affetmem… Böyle bir davranışa da meyil eden kim olursa olsun, asla müsamaha göstermem.” dedi.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye birim müdürleriyle toplantı gerçekleştirdi. Belediye bünyesindeki 21 birim müdürünün tam kadro katıldığı toplantıda Başkan Genç, vatandaşların sorunlarının ve taleplerinin çözülmesi noktasında hiçbir fedakârlıktan kaçınılmaması gerektiğini dile getirdi.

“İZ BIRAKACAK PROJELER YAPTIK”

Ortahisar Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanlarıyla ilgili konularda vatandaşlara karşı hiçbir şekilde mahcup olmaması gerektiğini kaydeden Başkan Genç, şu ifadelere yer verdi: “Siyaset gelip geçicidir. Bugün varın yarın yokuz. Bu makamlarımız ve mevkilerimiz bugün var, yarın yok. Üç yıl sonra, beş yıl sonra belki de bu makamlarda olmayacağız. Bizi bu makama vatandaşlarımızın teveccühü getirdi. Bu anlamda vatandaşlarımıza karşı görev ve sorumluluk alanlarımızla ilgili hiçbir şekilde mahcup olmamalıyız. Bugüne kadar samimi bir şekilde çalışarak, gece gündüz gayret ederek yeni kurulan bir belediye olmamıza nazaran vatandaşlarımızın gönlüne girdik. Kısa sürede hayata geçirdiğimiz proje ve hizmetlerle halkımız nezdinde çok iyi bir imaj ve algı oluşturduk. Artık Ortahisar Belediyesi her platformda adından söz ettiren kurumsal bir marka haline geldi. Bin bir emekle, gayretle sizlerin, belediye personelimizin her birinin alın teriyle oluşturulan bu imajı zedeleyecek hiçbir davranışı affetmem… Böyle bir davranışa da kim olursa olsun, asla müsamaha göstermem. Halkımızın nezdinde edindiğimiz bu algıyı bozmaya kimsenin hakkı yok. Biz kamu

hizmeti yürütüyoruz. Bugüne kadar şehrimizde iz bırakacak projeler ortaya koyduk. İnşallah, bundan sonra da sizlerin gayretli ve fedakâr çalışmalarıyla elimizden geleni ortaya koyarak Ortahisar Belediyesini daha yukarı noktalara taşıyacağız.”

“HEP ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin güç birliği yaparak birbirinin eksikliklerini tamamlandığını ifade eden Genç, “Hepimizin malumu şehrimizde Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen bizim de destek verdiğimiz büyük bir altyapı çalışması var. Vatandaşların bundan kaynaklanan birtakım şikâyetleri ve talepleri olabiliyor. Bunların ivedilikle çözülmesi için her biriniz çok yoğun gayret göstereceksiniz. ‘Bu iş Büyükşehirin görevi, yok Büyükşehir sorumluluğunda, bizi ilgilendirmez’ gibi hiçbir mazereti kabul etmem. Vatandaşa bu gözle bakan birim müdürümüz, personelimiz asla olamaz. Hep çözüm odaklı çalışacağız. Burada Büyükşehir, Ortahisar ayrımı yok. Bu iş kamu hizmeti… Bizim Büyükşehir ile ayrımız, gayrımız yok. Her iki belediye de birbirinin eksiklerini tamamlıyor. Gerektiğinde onlar bize el uzatıyor, gerektiğinde biz onlara el uzatıyoruz. Kamu hizmetinin belediye ayrımı olmaz. Bu işi hep birlikte, işbirliği yaparak, güç birliği yaparak yürütüyoruz.” dedi.

“BU AHENGİN BOZULMAMASI GEREKİYOR”

Birim müdürlerinin görev alanlarıyla ilgili konularda ‘çözüm üretme ve sorun çözme’ anlayışıyla hareket etmesi gerektiğini dile getiren Başkan Genç, “Özellikle şehrimizde TİSKİ’nin yürüttüğü altyapı çalışmalarından dolayı vatandaşlarımızın şikâyetlerini en aza indirmek için var gücümüzle çalışacağız. Hiçbir boşluğa mahal vermeyeceğiz. Birim müdürlerimiz kendi görev alanlarıyla ilgili her konuda çözüm üretme, sorun çözme anlayışıyla hareket edecek. Bu anlamda vatandaşa yönelik olarak ‘bugün git, yarın gel’ anlayışıyla hareketi asla kabul edemem. Vatandaşımız bizden ne istiyorsa, yapılacak. Eğer bizi aşan bir konuysa, gücümüzün üstünde bir talepse diğer kamu kurumlarına, Büyükşehir Belediyemize, bakanlıklarımıza konuyu aktararak her zaman çözüm yoluna gideceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ile sürekli iletişim ve koordinasyon halindeyiz. Şehrimizi birlikte yönetim anlayışımız doğrultusunda bugüne kadar olağanüstü bir gayret gösterdik. Bu ahengin, bu işbirliğinin bozulmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu anlamda elinizden geleni esirgemeyeceğinizden eminim. Her birinize de gece-gündüz demeden ortaya koyduğunuz gayretli çalışmalarda, özverili çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber