Genç, çevreci okulları ödüllendirdi

Başkan Genç, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde en çok atık yağ toplayan okulların müdürlerini ve öğrencilerini makamında kabul ederek, yarışmaya katılan bütün okullara teşekkür etti.

Ortahisar Belediyesi, temiz çevre bilincini yerleştirmek amacıyla her yıl anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik “Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası” ve “Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması” düzenliyor.

“ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN BİR ŞEY YAPMALIYIZ”

Doğal çevrenin korunmasının onu en çok etkileyen insanın bilinçlendirilmesi ve eğitimiyle mümkün olacağına vurgu yapan Genç, “Ancak bilinçlenmiş bir toplumla bütün olumsuzlukların önüne geçebiliriz. Dengeli, temiz, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını çocuklara sağlamak insanların temel yükümlülüğü olmalıdır. Daha sağlıklı, daha temiz, daha yaşanabilir bir çevre istiyorsak herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve herkes çevrenin korunması için bir şeyler yapmalı. Sonuç olarak biyolojik çeşitlilik global bir kaynak olarak düşünülmeli ve yine global olarak korunmalı.” dedi.

“BİRÇOK KAMPANYA YÜRÜTÜYORUZ”

Çevre bilincine sahip genç nesiller oluşturmak, topluma olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak amacıyla Ortahisar Belediyesi’nin okullarda çeşitli eğitim faaliyetleri yürüttüğünü aktaran Genç, “2023 yılında 127 okulda 15035 öğrenciye sıfır atık eğitimi verdik. Her yıl 5 Haziran günü kutlanan çevre günü etkinliklerinde, çevre kirliliğine ve çevrenin korunmasına dikkat çekiyoruz. Belediyemiz çevre bilincinin arttırılması ve çevrenin korunması amacıyla birçok kampanya yürütüyor.” ifadelerine yer verdi.

100 MİLYON METREKÜP SUYUN KİRLENMESİ ÖNLENDİ

1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini aktaran Genç, Belediye tarafından her yıl ortalama 100 ton bitkisel atık yağ toplatılarak ortalama 100 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önlendiğini dile getirdi.

OKULLARA 87 TOP KAĞIT ÖDÜLÜ VERİLDİ

‘Atık yağlarımızı geri kazanıyoruz, suyumuzu koruyoruz’ sloganıyla bu yıl yapılan yarışmada 25 kg bitkisel atık yağ getiren her okula 1 top, 50 kg bitkisel atık yağ getiren okula 3 top fotokopi kağıdı ödülü verildi. Yarışmaya katılan 18 okula toplamda 87 top kağıt ödülü verildi. Ayrıca her 5 litre bitkisel atık yağ getiren ev hanımlarına deterjan hediyesi veriliyor.

OKULLAR 1629 LİTRE BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLADI

2023 yılında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler arası yapılan yarışmada 1629 litre, belediye ile sözleşmesi olan lisanslı bitkisel atık yağ toplayıcıları tarafından ocak ayından itibaren belediye sınırları içinde 50.676 litre bitkisel atık yağ toplandı.

Yarışmaya katılan 18 okul arasından en çok bitkisel atık yağ toplayan okullar şunlar oldu: Sınav Koleji 300 lt, Hami Yıldırım İlkokulu 265 lt, İskenderpaşa Ortaokulu 250 lt, Trabzon Fen Lisesi 150 lt, Erdoğdu Anaokulu ise 100 litre bitkisel atık yağ topladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber