Haberimiz ses getirdi, Bağlar Belediyesi harekete geçti

Devrim Aktürk

Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri bugün sabah saatlerinde çevre kirliliğinin olduğu alanda görüntüler çekerek, çöplerin toplatılması için Pazartesi gününe kadar çöp ve atık toplayan ailelere süre tanıdı.

Diyarbakır Bağlar İlçesi Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir, dün çevre temizliğiyle ilgili çağrıda bulunmuştu. Çevreye bırakılan atıkların hem çevre sağlığı hem de halk sağlığı açısından tehdit unsuru olduğunu söyleyen Demir, çöpleri şehrin dışına dökmek yerine getirip mahalle aralarına döktüklerini, bu alışkanlıkların mahallenin görüntüsünü bozduğu gibi çevre ve halk sağlığını da olumsuz etkilediğini ve yetkililerden mahallenin görüntüsünü bozan bu ambiansa çözüm bulmasını istemişti.

PİS KOKU VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ÇEVRE SAKİNLERİNİ DE RAHATSIZ EDİYORDU
Çevre kirliliğinin önemine her defasında vurgu yaptıklarını belirten Demir, çöp yığınlarının her geçen gün büyümeye devam ettiğini, atık toplayarak geçimini sağlayan Suriyeli mültecilerin yerleştikleri Muradiye Mahallesi'ni depolama alanına çevirdikleri için çöp yığınlarının sebep olduğu pis koku ve görüntü kirliliğine çevre sakinlerinin de tepki gösterdiğini söylemişti.

Bağlar Belediyesi'ne bağlı olan zabıta ekipleri ise, bugün sabah saatlerinde çevre kirliliğinin yaşandığı alanda görüntüler çekti. Pazartesi gününe kadar mahalle aralarında çöplerin ve hem pis koku, hem de olumsuz görüntü yaratan atıklarının toplatılması gerektiğini belirten zabıta ekipleri, kağıt toplayıcılığı yapan ailelere uyarılarda bulundu. 

Mahalle sakinleri ise, yaşanan görüntü kirliliğin Pazartesi gününe kadar sona ermesi uyarısında bulunan Bağlar Belediyesi'ne bağlı olan zabıta ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber