Hekimoğlu Döküm’ün yeni tesisinin açılışı gerçekleştirildi

Törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. 

Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, “60 yıllık hikaye var burada. Babam Celil Hekimoğlu tarafından kurulan bir fabrika. Ulusoy ailesinin yanında motor tamircisiydi. 10 yıl kadar çalıştı. Müteşebbis olmaya karar verdi. Bir torna alıyor onunla borçlanarak büyüyor. Döküm fabrikası kuruyor. Trabzon’da çok ortaklı olarak dökümhane kuruyor. Lojistik merkezi kurduk. 2 yıl önce 1461 Trabzon FK’yı kurduk. Bugün de bir fabrikamızı daha açtık. Şirkette 3 kardeş ortak olarak çalışıyoruz. Çok kurumsal olarak yönetilen bir firma. Temsil ve karar merciinde olsak bile kurumsal olarak yapılıyor işlerimiz. Ciddi yönetim kadromuz var. 500 çalışanımız ile birlikte üretmeye devam edeceğiz. Hekimoğlu Döküm fabrikamız 15 bin ton yıllık döküm, 35 bin ton diğer fabrikamız. Burada da yılda 500 bin adet direkt montaja tırlara kamyonlara otobüslere parça üretiyoruz. 2021 yılında 43 milyon dolar ihracat yaptık. 627.firma olduk. Otomotivde Türkiye’de 61.olduk. Yüzde 80 ihracat yapıyoruz. Türkiye’ye sattığımız malların da çok büyük bir bölümü ihracata gidiyor. Avrupa’nın her tarafına mal satıyoruz. Bütün dünyada enerji krizi var. Elektrik faturamızı dün ödedik 21 milyon lira… Çok ciddi enerji maliyetlerinde artış var. Yaklaşık 25 megawatt kurulu kapasitemiz var. İki kat yatırım hakkı verildi. Startı verdik. 50 megawattlık güneş enerjisi yapmayı düşünüyoruz. Çok sıkıntılar çektik bürokrasiden dolayı. Herhalde Trabzon’a yaptığımız katma değerden dolayı mı bilmiyorum ama bu yatırımda inanılmaz destek aldık. Bundan çok gururlandık ailece. Arazinin alınmasından her türlü konuda destek gördük” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Hekimoğlu ailesi yatırımlarıyla ülkemizin kalkınmasına, ihracatına ve istihdamına büyük destek verdi. Babadan itibaren sürekli girişimci olarak çalışmalarını bu aşamaya getirdiler. Yeni yatırımları ve ekonomiye katkılarından dolayı kutluyorum. Allah utandırmasın, hayırlı kazançlar versin” dedi.

Daha sonra otomotiv endüstrisine yedek parça üretimi yapılacak olan tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber