banner240
banner237
banner238

HEM EĞİTİM HEM DE İŞ İMKANI

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Ortahisar Mesleki Eğitim Binasını ziyaret etti. Okuldaki faaliyetler hakkında okul idarecilerinden bilgi aldı. CORA’nın bu ziyaretine Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak FETTAHOĞLU ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil KARAKAŞ da eşlik etti.

İSTİHDAMA AÇILAN KAPI

“Mesleki eğitim merkezleri genç işsizliği azaltma fırsatları sunuyor.” diyen AK Parti Trabzon Milletvekili CORA, “Bu proje 28 Şubat sürecinde köreltilen, yok edilen tabiri caizse fiilen kapatılan meslek liselerinin ve mesleki eğitim merkezlerinin yeniden cazibe merkezi olmasına imkan sağladı. Burada gençlerimiz hem eğitimlerini görüyorlar hem meslek öğreniyorlar hem de bir yerde çalışma imkanı sağlıyorlar. Ayrıca hem lise diplomasına sahip oluyor hem de kalfalık ve ustalık yolunda önemli bir adım atmış oluyor. Mesleki Eğitim Merkezleri ile hem iş hem eğitim çıkmazı da ortadan kalkmış oluyor. Mesleki eğitimde yapılan değişikliklerle işverenin yükünü de devlet almış durumdadır. Devlet desteği kapsamında işverenlere Trabzon genelinde 3400, çırak öğrenci çalıştıran iş yerlerine ayda yaklaşık olarak 4,5 milyon lira ödenmektedir. Bu da Trabzon ekonomisine doğrudan destek olmak anlamına gelmektedir. Çırak öğrencilerin 9, 10 11. sınıfta okuyanlarına asgari ücretin %30’u, 12. sınıf öğrencilerine ise % 50’si destek olarak sunulmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

“Mesleki Eğitimde okuyan öğrencilere tüm sektörlerde ciddi bir talep var.” diyen CORA, “Ortahisar Mesleki Eğitim Merkezi, 34 alan ve 184 dalda çıraklık ve ustalık telafi eğitimi veren bir kurum olarak şehrimize ve hemşerilerimizin geleceğine kapılar açmakta, ekonomik anlamda da hem kendileri hem de ailelerine güç kazandırmaktadır. Bu kurumumuzda aktif olarak güzellik alanında 200, motorlu araçlar teknolojisi alanında 300, elektrik elektronik teknolojisinde 100 olmak üzere toplam 1300 öğrenci eğitim görmektedir. Son 1 yılda %250 talep artışı oldu. Hedefimiz, istihdama açılan kapı olarak gördüğümüz Mesleki Eğitim Merkezlerimizde yıl sonuna kadar ülkemizin genelinde 1 milyon çırak yetiştirmektir. Ara eleman sıkıntısını ortadan kaldıran ve nitelikli eleman yetiştirilmesine fırsat sağlayan bu projenin hayata gerçekleşmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN ve Milli Eğitim Bakanımız Mahmut ÖZER’e çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber