Hem Üretici, Hem Sanayici, Hem İhracatçı…

Müdahalelerden uzak istikrarlı bir fındık fiyat politikası olmalı.”

Dünya üretim ve ihracatının büyük bölümünü elimizde bulundurduğumuz fındıkta üretici, sanayici ve ihracatçı olarak yerini alıp, yaklaşık 40 yıldır sektörün içinde olan Mustafa Poyraz, sektörde istikrarlı ve kalıcı politikaların uygulanmamasından şikayet ediyor.

Ordu’da sahip olduğu 700 dönümlük alanda verimli ve kaliteli fındık üretimi yaparken, aynı zamanda sahip olduğu entegre fındık işleme ve diğer tesislerle yaklaşık 400 kişiye de istihdam sağlayan ve İSO’nun 500 büyük sanayi kuruluşu ile fındık ihracatçıları listesinde sürekli yer alan Poyraz&Poyraz firmasının yönetim kurulu başkanı Mustafa Poyraz, fındık piyasalarında istikrarın çok önemli olduğunu vurguladı.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu üyesi de olan Mustafa Poyraz, gelişen teknoloji ve tarımsal imkanlara rağmen fındıkta üretimden başlamak üzere büyük sorunlar bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Fındıkta büyük sorunlar var. Serbest piyasa koşullarının hüküm sürdüğü bir piyasada, nerede ise sezon bitmiş. Ama devlet 3 ay sonra ‘alım yapacağım’ dedi. Bunlar piyasa için iyi uygulamalar değil. Alıcı için de satıcı için de iyi değil. Fındık piyasasında istikrar çok önemlidir. Piyasada genel olarak uzun vadesi bulunan istikrarlı bir fiyat olmalı ve müdahalelerden uzak tutulmalı. Üreticiye 300 lira veya 500 lira destek verilmesine karşı değilim. Ama kesinlikle müdahale edilmemeli. Dünya fiyatları nasıl seyrediyorsa bizde de aynı olmalı.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber