Hüseyin Örs'ten Yomra Uyarısı

Araklı'da yaşanan sel felaketi sonrası bölgede bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, aşırı yağış ve heyelan haberleri üzerine Yomra' ya gitti. 

Burada bir açıklama yapan ve vatandaşlara uyarıda bulunan Örs, "Konu ile ilgili Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık ile görüştüm. Şuan ki durum hakkında bilgi aldım. Kendisi bölgede bizzat çalışmalara katılıp anbean durumu takip ediyor. Özellikle kırsal mahallelerde kuvvetli sağanak yağış yaşanmaktadır.

Yetkililer tarafından yağışın devam edeceği bildirilmiştir. Bölgede dere taşkınları yaşanmakta olup, taşkınlara ve heyelan olaylarına karşı, Allah korusun herhangi bir can kaybının yaşanmaması için; dere yataklarının ve heyelan riski bulunan alanların terk edilmesi gerekmektedir. Lütfen can güvenliği için risk taşıyan alanlarda bulunmayalım. Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'tan aldığım bilgilere göre  aşırı  yağış sonucu Yomra-Özdil-Oymalı Yolu'nda heyelan olayı yaşanmış, yine aynı istikamette yollarda çökme meydana gelmiştir. Başkanımız ilgili birimlerle irtibat halinde ve vatandaşlara gerekli uyarılarda bulunuyor. Bunun için yollardaki risk nedeniyle gerekli olmadıkça araç ile yola çıkılmaması önem arzetmektedir. Vatandaşlarımızın da uyarılara riayet etmesi ve görevlilere yardımcı olması acı olayların yaşanmaması önüne geçilmesi adına son derece önemlidir." dedi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber