İKİZDERE ÇAYKUR ORGANİK ÇAY FABRİKASINDA ÜRETİM DEVAM EDİYOR

İSMET KÖSOĞLU

İlk gün ve tarihte ilk kez 10 ton yaş çayın işlendiği fabrikanın ilk çalışmasında ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Âlim ve üst yönetim hazır bulunmuştu. İkizdere’nin ilk ÇAYKUR Çay fabrikasında bölgenin organik çayı işleniyor. Rize’nin Çay Fabrikası bulunmayan iki ilçesinden birisi olan İkizdere’de, 2022 yılı Nisan ayında inşaatına başlan anorganik Çay işleyecek Fabrikada ilk gün 10 tın yaş çay alınarak işlenmişti. Günlük 100 ton yaş çay işleme kapasitesindeki Organik Fabrikası, İkizdere’de ÇAYKUR’un 49. Çay Fabrikası olma özelliğini taşıyor.

İkizdere’deki ÇAYKUR Organik fabrikasının açılışı geçtiğimiz günlerde törensiz yapılmıştı. Havaların iyi gitmemesi sebebiyle, birçok bölge henüz çaya tam randımanlı başlamazken, Müdürlüğünü Şebnem Biberoğlu’nun yaptığı İkizdere organik çay fabrikasında üretim aralıksız 24 saat devam ediyor. ÇAYKUR’un bölgede kontenjansız yaş çay alımları üreticiyi de memnun ediyor.

Bölgenin stratejik kurumu olan ÇAYKUR 49 Yaş Çay İşleme Fabrikası, 2 Pazarlama ve Üretim Bölge Müdürlüğü, 7 Pazarlama Bölge Müdürlüğü, Anatamir Fabrikası, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, 11bini aşkın çalışanı ile 9.050 ton/gün yaş çay işleme kapasitesi ile Türkiye çay sektörünün en büyük ve lider kuruluşudur. Bölgede üretilen yaş çay ürünü yıllara göre değişmekle birlikte yaklaşık %55-60’ı ÇAYKUR tarafından satın alınmaktadır. ÇAYKUR’un yurt içi kuru çay piyasasındaki pazar payı ise yaklaşık %50-55’dir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber