İKİZDERE HER YÖNÜYLE ARAŞTIRILIYOR

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İkizdere ilçesinin genel olarak coğrafi ve tarihsel envanterinin hazırlandığını söyleyen Belediye Başkanı Hakan Karagöz yapılan çalışma kitap olarak basılacak ve kalıcı bir eser olacaktır dedi.

Belediye Başkanı Hakan Karagöz yaptığı açıklamada’’ İkizdere ilçemizde, 2022 yılından itibaren, beş yıl boyunca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ve Belediyemizin destekleri ile geniş kapsamlı bir yüzey araştırması yürütülüyor. İkizdere, Çamlıhemşin ve Hemşin İlçeleri Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Projesi kapsamında İkizdere ilçesindeki çalışmalarımız devam ediyor. Böylesine bir projenin paydaşı olmak bizim onur kaynağımız ve İlçemiz adına heyecanlanmamıza vesile oluyor.

Bu yüzey araştırmasında, 19 Mayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Okay Pekşen, Atatürk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yasin Topaloğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ercüment Yıldırım ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Kılıç, Rize Müzesi görevlisi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Arkeolog Mustafa Kantemir saha araştırması ekibinde yer alıyor. Değerli Akademisyenlerimizle çalışma aralarında bir araya gelip bölgenin batık, kültür ve tarihi potansiyeli hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu saha araştırmasından ilçemizdeki kültür varlıkları tespit edilmeye ve önceki dönemlere ait yerleşme kalıntıları ile arkeolojik eserler belirlenmeye çalışılıyor çalışmada bölge ile ilgili sürpriz gelişmeler ve müthiş keşifler var. İkizdere Belediyesi olarak kıymetli akademisyenlerimize elimizden gelen tüm yardımı yapmaya ve bölgemizin tarihsel geçmişinin daha iyi anlaşılması için çalışmaya devam etmekteyiz. Yapılan yüzey araştırması sonucunda tespit edilen kültür varlıklarını tanıtabilmek için bir kitap çalışması planlanmaktadır’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber