İl Başkanı Kuvvetli Trabzon’umuzun fethinin 561. Yıldönümü Dolaysıyla Mesaj Yayımladı

Törenle ve fetihle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kuvvetli, “Tarihi ve coğrafyası bakımından adeta medeniyetler beşiği olan şehrimizin, Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 561. yıldönümünü idrak ettik.  Yaşadığı toprakları, vatanını, milletini ve bayrağını korumak uğruna can veren ecdadımızın torunları olarak gururluyuz. 

1461 yılında, bizzat Fatih'in komuta ettiği ordu tarafından kuşatılan Komnenos Krallığı'nın başkenti Trabzon, kuşatmaya uzun süre dayanamayarak teslim oldu ve böylece Türklerin egemenliği altına girdi. Kadim tarihiyle fetih sonrası Türk Yurdu haline gelen Trabzon, bu fetih hikayesini işgale karşı direnişinde de kahramanlık destanına çevirdi. 

Tarih sahnesinde özgürlük ve hürriyetini korumak üzere çeşitli mücadeleler veren Trabzon halkı her ihtiyaç duyulduğunda gözünü kırpmadan canı pahasına mücadele etti. Bu duygularla, ilk kez bu yıl 15 Ağustos’ta kutlanan Trabzon’umuzun fethinin 561. Yıldönümünde, ebediyete intikal eden şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber