“İSLAMA GÖRE SAMİMİYET” KONUŞULDU

Uzman Vaiz M. Süleyman Kayış KTÜ Radyo/TV’nin konuğu oldu. M. Süleyman Kayış, programda ramazan ayından ve İslami samimiyet ile ilgili önemli noktalara değindi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo/TV Birimi’nin planlayıcısı ve yürütücüsü olduğu, sunuculuğunu Vaiz Mustafa Er’in yaptığı “Ramazan ve Gençlik Sohbetleri” programının konuğu Uzman Vaiz M. Süleyman Kayış oldu. İslami samimiyet hakkında konuşan Uzman Vaiz Süleyman Kayış, “Samimiyet kavramı dindeki diliyle ihlas dediğimiz kavram bizim hem beşerî hayatımızda hem de Allah’u Teâlâ ile olan ilişkilerimizde son derece önemli bir kavramdır. Samimiyet dediğimizde gerek kalbi gerekse sözümüzü gerekse davranışlarımızı her türlü riyadan, gösterişten onun saflığına temizliğine halel getirecek her türlü dış unsurdan, etkenden temizlemek demektir.” dedi.

“SAMİMİ OLMAZSAK, KARMAŞA OLUR”

Uzman Vaiz Süleyman Kayış, samimiyetsiz davranış sergilenmesi hakkında şöyle konuştu “Cahiliye olarak adlandırılan bir toplum 23 senenin sonunda asrı saadete dönüşmüş böyle isimlendirilmiş insanlık tarihinde, böyle kayda alınmış insanlık tarihinde peki bunu yaşatan nedir inen her bir ayet müminlerin gönlüne işlemiş ve kabul etmişler. İşte bu samimi kullara şeytanın gücü yetmiyor. Biz o samimiyeti yakalayacağız ki imanımızı etkileyecek rabbimizi sorgulamamıza yardımcı olacak birtakım şeylerden uzak tutacak o samimiyeti yakalamak. Beşerî ilişkilerimizde samimi olmazsak karmaşa olur. Anlaşmazlıkların çoğunun temelinde de bu yok mu? Oysa biz bir ortamı paylaşıyorsak aynı yolu yürüyorsak aynı sokakları caddeleri paylaşıyorsak o takdir de buradan huzur alabilmemiz için buranın huzurunu yaşayabilmemiz için birbirimize karşı samimiyetimizi ortaya koymalıyız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber