banner240
banner237
banner238

İYİ PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ DR.HÜSEYİN ÖRS: POLİS CUMHURİYETİN KALKANIDIR! 

Örs yaptığı konuşmada, Genel Başkan Meral Akşener'in İYİ Parti Grup toplantısında kürsüye çıkarıp konuşma imkanı verdiği bir emekli polisin sözlerini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Bu kanun teklifini görüşürken polislerimizin yaşadığı sıkıntılara da değinmek, onları sizin dikkatinize sunmak istiyorum. Biliyorsunuz, İYİ Parti olarak grup toplantılarımızda biz toplumun mağdur olan kesimlerine söz veriyoruz. Bu çerçevede, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 14 Nisan 2021 tarihindeki grup toplantımızda emekli bir polis memurumuzu kürsüye davet etmişti, ona söz vermişti. Emekli polis memuru büyüğümüz, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır." sözüyle başladığı konuşmasına "Biz polisler ve emekli polisler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetin kalkanı olarak tanımladığı, günün yirmi dört saati, gece gündüz vatandaşın hizmetinde olan, hani bazılarının 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' dediği polisleriz." diyerek devam etmişti ve meslek mensuplarının sorunlarını birinci ağızdan dile getirmişti." 

POLİSİN EKONOMİK SIKINTISI VAR 

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs konuşmasında polislerin yaşadığı sorunları sıralayarak "Bugün baktığımızda polisimizin ücret ve diğer maddi haklarla ilgili ekonomik sıkıntıları vardır. Mesai durumu, çalışma ortamı, tayin, terfi, sağlık, sosyal yardım hizmetleriyle ilgili sorunları vardır. Bu sıraladığım maddi sorunların yanında motivasyon eksikliği sorunu, amir-memur ilişkileriyle ilgili sorunlar, ailevi ve psikolojik sorunlar -ki son yıllarda yaşanan intihar vakalarındaki artış da bunun göstergesidir- bu gibi sosyal yönden yaşadıkları sorunlar da var." dedi. 

SİYASİ BASKIYA DUR DENİLMELİ! 

Polislerin yaşadığı sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Örs "2022 Türkiye'sinde çığ gibi büyüyen sorunlarla boğuşurken polislik mesleğinin zorluklarını, polislerimizin yaşadığı gerek maddi gerekse maddi olmayan sorunları göz ardı edemeyiz. Ayrıca; siyasilerin ailelerinin ve yakınlarının istekleri üzerinden polislerimiz üzerinde baskı unsuru oluşturulmasına da asla ve asla müsaade edilmemelidir" ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber