banner240
banner237
banner238

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Trabzon Eczacı Odası’nı ziyaret etti, “Eczaneler zor durumda” dedi. 

Eczacı odası ziyareti sonrası bir açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, “44 bini aşkın eczacının ve eczacılık mesleğinin birçok sorunu olduğunu biliyoruz. Maalesef bu sorunlar mevcut iktidar tarafından görmezden geliniyor, adeta yok sayılıyor. 

ECZANELER ZOR DURUMDA!

Mevcut şartlarda birçok eczacımız zor koşullar altında ayakta durma mücadelesi veriyor. Eczacılar; kira, elektrik, doğalgaz ödemelerini yapamaz, personel çalıştıramaz noktaya gelmişler.  Birçoğu ecza depolarına olan borçlarını ödeyemez durumdalar. Ödemeler birikmiş, bir kredi borcu başka bir kredi ile ödemek zorunda kalınarak, borç sarmalarına girmiştir. Birçoğu kapanma tehlikesi yaşamaktadır.” dedi.

ECZACILARIMIZIN HAK KAYBI VAR

Örs, kamuda çalışan eczacıların da zor durumda olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Kamuda görev yapan ve kamudan emekli olan eczacılarımızın uğradığı büyük bir hak kaybı var. Sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili son yasal düzenlemede kamu eczacılarının hak ettikleri şekilde yer almadığını görüyoruz. Kamuda görev yapan eczacılarımız ile kamudan emekli eczacılarımızın uğradığı hak kaybı kabul edilemez. Bu konuda yeni bir düzenleme yapılmalı ve hak kaybı ortadan kaldırılmalı, mağduriyet sona erdirilmelidir”

İLACA ERİŞİMDE SORUN VAR

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, hastaların ilaç erişiminde de sorunlar yaşadığını belirterek “Bazı ilaçların piyasa olmadığını ya da zor bulunduğunu biliyoruz. Vatandaşlardan ilaç bulma ile ilgili gelen talepler var. Milletvekillerinden yardım istiyorlar.  Özellikle “başta onkoloji olmak üzere yeni nesil ilaçlar gelmiyor” şeklinde iddialar var. İlaç yokluları artık sıradanlaştı, daha sık periyotlarda karşımıza geliyor. Bu duruma dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Derhal tedbir alınmalı, ilaca erişimin önündeki engeller kaldırılmalıdır.  İfadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber