KADININ OLDUĞU HER YERDE  AK PARTİ’NİN İMZASI VARDIR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. CORA, mesajında, AK Parti’nin 2002 yılından bugüne kadar eğitimden sağlığa istihdamdan karar alma mekanizmalarına katılıma kadar kadına yönelik birçok yasal düzenlemeyi hayata geçirdiğini vurguladı.

KADINA YÖNELİK BİRÇOK REFORMU HAYATA GEÇİRDİK

“AK Parti olarak 2002’den bu yana hem temel insan hakları hem de beşeri sermayenin güçlendirilmesi adına kadının hayatın her alanında aktif rol almasına ve karar alma mekanizmalarına katılımına yönelik pek çok düzenleme yaptık.” diyen CORA, “sürdürdü: “AK Parti her zaman kadınlara hak ettiği değeri vermiştir. Anayasadaki eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu’nda töre ve namus cinayeti cezalarının artırılması, İş Kanunu’nda eşit işe eşit ücret düzenlemesi, doğum izinleri başta olmak üzere, aile ve iş yaşamı uyumlaştırılmıştır. Bunun yanı sıra engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik imkânı ve benzeri birçok düzenleme AK Parti döneminde hayata geçirilmiştir. Böylelikle eşitlik başta olmak üzere kadının güçlendirilmesi yasal güvence altına almıştır.”

KADININ İŞ HAYATIMINA KATILIMINI DESTEKLEDİK 

“AK Parti olarak eğitimi, en önemli fırsat eşitliği aracı olarak kabul ettik. Bu noktada önemli adımlar attık. Son açıklanan verilere göre yükseköğretim mezunu kadınların iş gücüne katılım oranı %67,6’dır. Yine 2002 yılında yükseköğretimdeki kız öğrenci oranı %13,5 iken eğitim konusundaki kararlılığımızla bu rakam 2022 yılında %48,5’e ulaşmıştır. SGK teşviklerinde, gelir vergisinde ve kadın kooperatiflerinde yaptığımız yasal düzenlemeler, hibe ve fon desteklerinde kadınlara uyguladığımız pozitif ayrımcılık ile kadınların iş hayatına katılımını ve girişimci olmalarını destekledik. Kadının iş gücüne katılma oranını %27’den %35’e, yine %10,4 olarak hedeflenen kadın işveren oranını ise %13,2’lere çıkardık. Kadın istihdamını 6 milyondan 10 milyona yükselttik.”

HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ DÜZENLEMELER KADINA VERDİĞİMİZ DEĞERİN GÖSTERGESİDİR

“Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Anayasa’da, TCK’de yaptığımız değişiklikler ve hayata geçirdiğimiz yasalar kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızın göstergesidir. Son yaptığımız düzenleme ile iyi hal uygulamasını kaldırdık. Takım elbise ve kravat artık takdir indirimi gerekçesi sayılmayacak. Kadına karşı işlenen kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçların cezası artırılacak, nikâhlı veya bosanmış eşe karşı işlenen tehdit suçu cezalarının alt sınırı 9 aya çıkarılacak, Fiziksel veya iletişim aracılarıyla yapılan ısrarlı takip eylemlerinin cezası 6 aydan 2 yıla kadar uygulanacak, bu suç için tutuklama kararı da verilebilecek, eş veya boşanılan eşe karşı işlenen kasten yaralama suçları katalog suç düzenlemesine dâhil edilecek, Şiddet mağduru kadınlara talep etmeleri hâlinde baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilebilecek.”

BAŞÖRTÜSÜNÜ DE ANAYASAL GÜVENCE ALTINA ALACAĞIZ

“Özelikle 28 Şubat sürecinde kamusal alan safsatasıyla başörtülü kadınlar hem kamu kurumlarından hem siyasetten men edilmiştir. Kılık kıyafetlerine göre yargılandılar. Seçilme hakkı başta olmak üzere kadınların anayasal haklarını kullanmaları engelledi. Kamusal alanda olduğu gibi siyasette de kadınların varlığına tahammül edilmedi. Ancak AK Parti döneminde kadınların her alanda önleri açılmış ve haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile başlamışlardır. Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ve kararlı mücadelesi sonucunda 2014 yılında başörtülü milletvekililleri meclise girebilmiştir. Gazi meclisimizde görüşmelerini gerçekleştireceğimiz başörtüsü konusunu da inşallah anayasal güvence altına alacağız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber