banner240
banner237
banner238

KARAAĞAÇLI CAMİİ VE KUR’AN KURSU’NUN TEMELİ ATILDI

Temel atma törenine AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Tonya Kaymakamı Muhammet İKİS, Tonya Belediye Başkanı Osman BEŞEL, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet BALTA, Tonya Beleditye Başkan Yardımcısı Ahmet ESMER, AK Parti Tonya İlçe Başkanı Cafer KÖROĞLU, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet UZUN, Trabzon İl Müftüsü Selami AYDIN, Tonya İlçe Müftüsü Halil İbrahim BAYALAN, muhtarlar, mahalle halkı, hayırseverler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Kur’an tilaveti, kurban kesimi ve protokol konuşmaları ile devam etti. 

CAMİ İSLAM MEDENİYETİNİN EN ÖNEMLİ EMARESİDİR

450 kişilik ve 2 katlı yapılması planlanan caminin açılışında konuşan Tonya Belediye Başkanı Osman BEŞEL, “Kadimden beri İslam’ın bayraktarlığını yapan Türk Milletinin egemen olduğu yerlerde cami, o yerin tapusunun mührüdür. Türklükle yoğrulmuş İslam medeniyetinin en önemli emaresidir. Yöremizde bu camiye ihtiyaç vardı.  Mahallemizin güzel bir noktasında hayırseverlerin katkılarıyla başlatılan inşaatın birlik ve beraberlik içerisinde kısa bir zaman diliminde biteceğine inanıyor, maddi ve manevi katkı sunan herkesi kutluyorum.” dedi.

İNANÇ SEMBOLLERİ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Yurtdışına çıkıldığında inanç sembollerinin büyük önem arz ettiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet BALTA ise, “Belki biz bunun çok farkında değiliz ama en yakın komşumuz Gürcistan’a gidenler dikkat etmiştir; her yerde haç vardır. Mümkün oldukça her yere küçük kiliseler yapmaya çalışırlar, kilise yoksa da haç dikmeye gayret ederler. Biz buradayız diye. Bu manada İslam’ı temsil eden, bizleri temsil eden bu camileri yapabilmek önemlidir. Asıl önemli olansa bu camileri doldurabilmektir. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği olan hayırseverlerin Allah eksikliğini vermesin. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Tonya Kaymakamı Muhammet İKİS, “Devletimiz çok önemli yatırımlar yapıyor ancak şahısların yaptığı yatırımlar çok değerli oluyor. Çünkü dayanışma duygusunu, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor, artırıyor. İnşallah biz de kaymakamlık olarak camimize en yakın zamanda gereken desteği vereceğiz. Bu eserde emeği olan Büyükliman Kur’an Kursu Cami yaptırma ve yaşatma derneğine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. 

Konuşmada söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA ise şunları söyledi:

“Geçmişte Kur’an’ın gizli okunduğu ve her bir köşe başında nöbetçilerin tutulduğu bir ortamda Kur’an öğrenilmeye çalışılmıştı. Memleketimizin manevi gıdasızlık ve susuzlukla boğuştuğu bir hayat yaşanmıştı. Ancak açılan camilerimiz ve Kur’an kurslarımız her zaman abıhayat çeşmesi, ihlas ve feyz ocakları olmuştur. Kur’an Kurslarımız olmadan önce camilerimiz ezansız, cenazelerimiz imamsız kaldığı dönemler olmuştu. Çok şükür İslam büyüklerimizin imanları ve irşatları, fedakar Müslümanlarımızın ihlaslı teşebbüsleri neticesinde Camilerimiz ve Kur’an kurslarımız yapılmakta, ilim ve irfan sahibi nice evlatlarımız yetişmektedir. Ben sadece burada değil her yerde camilerin ve Kur’an kurlarının yapılmasına destek olan her bir Müslüman kardeşimize şükranlarımı sunuyorum. Bu değerli vazifede emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Hayırlı olsun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber