KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı, 24 Özel Genci Yalnız Bırakmadı En Özel Yemin Töreni!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı beraberindeki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Rakıcı ve Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş ile birlikte 17’nci Komando Tugay Komutanlığı Şehit Üsteğmen H. Erdal Kurtoğlu Kışlası’nda, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen “Bir Günlük Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni”ne katıldı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cemil Uzuner, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem,  Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale,  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Aytaç Bayırlı, Deniz Kuvvetleri Komutanı Dz. Albay İbrahim Hakkı Er, Trabzon İl Emniyet Müdürü Vekili Nur Tezcan, Asker Alma Daire Başkanı Albay İzzet Tepekaya ve il protokolünün de iştirak ettiği etkinlikte, özel gereksinimli gençler üniformalarını giydikten sonra kısa bir eğitimden geçerek tören alanında yemin etti.

En Derinden Hissettik

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı törene ilişkin yaptığı değerlendirmede “Bir günlük sembolik askerlik yapan özel gençlerimizin ve değerli ailelerinin yüzlerindeki gururu görmek bizleri oldukça mutlu etti. “Ordu-Millet” anlayışının bir tezahürü olan “askerlik” konusundaki hassasiyetimizi, bugün bir kez daha yüreklerimizin en derininde hissettik.” dedi.

KTÜ’den 8 Personel Yer Aldı

Yemin töreninde; KTÜ bünyesinde çalışan Mustafa Saka, Savaş Kızıltaş, Recep Şahin, Mehmet Akif Demir, Mahmut Demircioğlu, Yasin Aydar, İnci Altın ve Serap Çiçek de yemin ederek asker olmanın gururunu ve terhis törenine katılmanın mutluluğunu yaşadı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber