MATEMATİK ÖĞRETMENİNDEN KALPLERE DOKUNAN  GÜZEL PROJE

Tuncay BEŞEL  sosyal  sorumluluk projesini şöyle açıkladı. Amacımız, Milli Eğitim Bakanlığımızın değerler eğitimi konuları içerisinde yer alan ‘iyilik’ duygusunu gençlerimize aşılamak. Sosyal  sorumluluk kapsamında farkındalık oluşturmak için yaptığımız bu proje  çalışması öğrencilerimizin  iyilik yapma hazzını  hissetmeleri, mesleklerini  iyilik yönünde de kullanmaları , yardıma  muhtaç insanlara, yetimlere , öksüzlere, fakirlere, mağdurlara yardımda bulunmaları  gibi amaçları da içermektedir.
Mevlana’nın dediği gibi ‘İyilik aradın mı, insanda kötülük kalmaz.’ 
Projemizin uygulanmasında ihtiyaçlı ailelerin, fakir durumda olanların evlerinde mobilyasında kırık varsa mobilya öğrencimizle tamir yapmak, tesisatında sorun varsa tesisat öğrencimizle  yardımcı  olmak, elektrik –elektronik eşyalarında arıza varsa elektrik –elektronik öğrencilerimizle tamirlerini yapmak, metal eşyalarda  bir sorun varsa metal bölümü öğrencilerimizle sorunu gidermek, saç  kesimi ihtiyacı varsa  güzellik ve saç bakımı hizmetleri ile ilgili kuaför çırak öğrencimizle saç kesimi yapmak, yemek yapacak  durumları olmayan varsa hem yiyecek temini  sağlamak  hem de yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencilerimizle  ihtiyaçlı olanlara sıcak bir yemek hazırlamak istiyoruz. ihtiyaçlı,  yetim ve öksüz öğrencilerimize de kıyafet, ayakkabı, bot temin etmek.
8 farklı alanda bu çalışmamızı artırmak istiyoruz. Yiyecek içecek hizmetleri, elektrik-elektronik, tesisat, mobilya, metal, bilişim, güzellik ve saç bakımı, giyim üretim alanlarında yardımcı olmak. 
Devletimiz her imkanı sağlamaktadır. Bize düşen harekete geçmek.  Gençleri hareketlendirmektir. Bu değerlerle şuurlu, etik, ahlaki, toplumsal hassasiyeti olan nesiller yetiştirmektir. Bu bağlamda örnek olabilirsek ne mutlu bize. 
BEŞEL sözlerine şöyle devam etti. Değerler eğitimi kapsamındaki bu sosyal sorumluluk projesi içerik bakımından bakıldığında Yardımseverlik, Merhamet, Milli Birlik, Sorumluluk, İş birliği, Dostluk, Saygı, Sevgi değerlerini de içine almaktadır. Bu yönleriyle geniş kapsamlı ve çırak öğrencilerimize çok değer katacak bir projedir.
Diğer okullarla ve STK’larla işbirliği yaparak projemizi genişletmek istiyoruz.  Destek olmak isteyenleri her zaman yanımızda görmek isteriz. İhtiyaçlı aileleri tespitte bizlere muhtarlarımız yardımcı olmaktadır. Örneğin Bahçecik Mahallesi Muhtarımız Sezai ÖZTÜRK beyefendi yardımcı olanlardan birisidir.
Projemize destekte bulunan değerler eğitimi kulübü öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize, muhtarlarımıza, iş adamlarına, okul idaremize, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber