Milletvekili CORA, Bakan KARAİSMAİLOĞLU’na Trabzon-Erzincan demir yolu için seslendi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinde Bakan Adil KARAİSMAİLOĞLU’na Trabzon-Erzincan demir yolunun kısa süre içerisinde ihale edilmesini arzu ettiklerini söyledi.

“Demiryolları ekonomik ve sosyal hayatının ötesinde tarihsel ve stratejik bir öneme sahiptir. Asya ile Avrupa arasında Çin'den Avrupa'ya kadar giden demir ve ipek yolunun orta koridorunda olmamız nedeniyle uluslararası yük ve yolcu taşımacılığında yükselen değer olan demir yollarının yeniden canlanması için hükûmetlerimiz döneminde seferberlik ilan edilmiştir. Bu alanda çok yüklü miktarda yatırımlar yaptık ve 20 yılda toplam demir yolu ağına 1.241 kilometresi yüksek hızlı tren hattı, 219 kilometresi hızlı tren hattı olmak üzere 2.180 kilometre yeni demir yolu hattı ilave ettik.” diyen CORA, Bakan KARAİSMAİLOĞLU’na şunları söyledi:

“Bakanlığımız 2053 ulaşım ve lojistik ana planlamasına göre demir yolundaki yolcu taşımacılığı 6 kat, yük taşımacılığı da 7 kattan fazla artacaktır. Yüksek hızlı tren ve hızlı trenle bağlanan şehir sayısı 8’den 52’ye çıkarılacaktır. Bu minvalde 2053 vizyonu kapsamında Trabzon-Erzincan demir yolunun da yarın değil, hemen şimdi ihale edilmesini arzu etmekteyiz.”

GANİTA-AKYAZI TRAMVAY HATTI MERKEZİ BÜTÇEDEN YAPILMALI

CORA, Türkiye’nin yüz akı projelerinden birinin kent içi raylı sistem olduğuna vurgu yaptı. Marmaray, Başkentray ve İZBAN’la beraber toplam 1 milyar 780 milyonu aşkın yolcunun kent içi raylı sistemle seyahat ettiğine ve bu sayının ülke nüfusunun %20’sinden fazla olduğuna dikkat çekerek, “Trabzon ilinde de Ganita-Akyazı arasında şehir içi trafiğini rahatlatacak tramvay hattının merkezî bütçeden yapılmasını arzu etmekteyiz.” dedi.

OYMALITEPE-ÖZDİL-YAĞMURDERE YOLU KISA SÜREDE BİTİRİLMELİ

Milletvekili CORA, son olarak Yomra ilçesi Oymalıtepe-Özdil-Yağmurdere yolunun tamamlanmasını istediklerini vurguladı. Yolun uzun yıllardır tamamlanamadığını ve muhtelif zamanlarda meydana gelen kazalarda can ve mal kaybı yaşandığını ifade eden CORA, “Yolun ikmal ihalesi sizin de müdahalenizle yeniden gerçekleşti. Bu yolumuzun ödeneğinin gönderilerek bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Bu konuda sizlerden daha özel bir hassasiyet bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber