Milletvekili CORA, Çarşıbaşı’nda bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, yaz programlarına aralıksız devam ediyor. Trabzon’un her bir ilçesini mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak, kapı kapı dolaşan Milletvekili CORA Çarşıbaşı ilçesinde önce sivil toplum kuruluşu başkanları, sendika başkanları, muhtarlar, ilçe teşkilatı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Yeniköy Mahallesi ve Yavuz Mahallesi Fatih mevkiinde ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerinde vatandaşların taleplerini, sorunlarını dinleyerek çözümü noktasında ilgili yerlere iletti.

Milletvekili CORA’nın bu ziyaretlerine Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hüseyin Kara, gençlik ve kadın kolları ile teşkilat mensupları katıldı.

MİLLETİMİZİN TALEBİ BAŞ TACIMIZDIR

“Bizim siyaset anlayışımız milletin gözüne bakarak sözüne itimat ederek ilerleyebilmektir. Milletimizin taleplerini pür dikkat dinleyip onlara çözüm üretmektir. Kulağımız sizdedir, yüreğimiz sizinledir.” diyen CORA, şunları söyledi: “21 yıldır bu düsturla yol aldık. Çok şükür bu anlayışdan asla vazgeçmeyeceğiz. Çok sıkıntılı süreçlerden geçtik ama önemli olan milletin yanında olmaktır, milleti dinleyebilmektir. Allah’a şükür bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Şunu görüyorum ki milletin umudu yine AK Partidir. Çözüm varsa Recep Tayyip ErDOĞaN’ladır.Milletimizin her talebi bizim baş tacımızdır. Bu anlayışla siyasetimizi yapıyoruz.”

ÇARŞIBAŞI’NA HER ALANDA ESERLER KAZANDIRDIK

“Çarşıbaşı ilçemize alnımız ak, başımız dik bir şekilde geliyoruz. Çarşıbaşı ilçemize verdiğimiz birçok sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 20 yılda birçok yerde altyapı hizmetlerimizi tamamladık. Yine yenilerini ekleyip, projelendirip, planlayıp yapmak istiyoruz. Çarşıbaşı ilçemizde esnafımızın beklentisi doğrultusunda Halkbank şubemizi açtık. Çarşıbaşı stadyumunu yenileyerek tekrar gençlerimizin hizmetine sunduk. Yeniköy ve Yavuz mahallerinde yapımına başladığımız semt sahasıylada spora olan yatırımlarımızı arttıracağız. Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu çok yoğun girişimlerin ardından bugün çok şükür üniversite kılavuzunun içerisine girdi. Çarşıbaşı’nın kabuk değiştirmesi, kendini aşması noktasında önemli bir gelişmedir. Üniversite binamızın yapımını üstlenen KOBYA ailesine de teşekkürlerimizi iletiyoruz.  Üniversite yerleşkemizin ismine de KOBYA ailesinin adını vereceğimizi belirtmek istiyorum. Limanımızın iyileştirilmesi noktasında da en son kum tarama gemimizin limanda bir çalışması olmuştu. Sahil kenarında mendireklerin yeniden yapılması noktasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla yaptığımız görüşmeler olumlu yönde ilerlemektedir. Çarşıbaşı sahilinde milletimizin nefes alacağı Millet Bahçesini ilçemize kazandıracağız. Yavuz grup yoluyla ilgili olarak Serpil mahallesine kadar 4,5 kilometrelik bir yer var. Orayı da tamamladığımızda yolun ana gövdesi oluşacaktır. Bu yılın sonuna kadar bu alanı tamamlamayı hedefliyoruz. Sokak sağlıklaştırma ve TOKİ konutları ile ilgili çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir.  İlçemize yeni bir sanayi sitesinin kurulması ile ilgili belediye başkanımızla bir girişimde bulunduk, inşallah bundan da olumlu bir sonuç alacağız. Dere ıslah çalışmalarımız devam ediyor. Her alanda her konuda biz Çarşıbaşı ilçemizin yanındayız.”

KÜÇÜK BALIKÇILARI SEVİNDİREN GELİŞME

Milletvekili CORA, bölgedeki küçük balıkçıların ekonomik olarak hayatlarını devam ettirmesi ve zorluk yaşamaması açısında avlanma alanı içerisinde bulunan kafes balıkçılarının 1 mil öteye taşınması noktasında Bakan KİRİŞÇİ ile görüştü. CORA, “Kafes balıkçılığına yöre halkı karşı değildir. Ancak Kafesler küçük balıkçıların avlanma alanının içinde kaldığı için balıkçılarımız zorluklar yaşamaktadır. Yeni bir düzenlemeyle kafes balıkçılarını daha açık bir alana taşıyabilir miyiz? 1 mil açığa alınırsa hem küçük balıkçılarımızı koruruz hem de kafes balıkçılığıyla ülke ekonomisine katkıda bulunuruz.” dedi. Bakan KİRİŞÇİ, konuyla ilgili olarak çalışmaları gerçekleştireceklerini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber