Milletvekili CORA, Tonya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Trabzon’un Tonya İlçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Milletvekili CORA, ilk etapta Tonya Feride Ahmet Şener Ortaokulu bünyesinde hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile Hayırsever İş İnsanı ŞENER Ailesinin katkılarıyla yapılan Tasarım Beceri Atölyeleri’nin Açılış Törenine katıldı. Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU’nun da yer aldığı açılışın ardından Trabzon Üniversitesi Tonya MYO tarafından düzenlenen “2021 yılı Türk Öğretim Sisteminde Mesleki Eğitim” başlıklı konferansa, son olarak Tonya KYK Kız Yurdu önünde Tonya MYO öğrencileri ile tanışma ve sohbet programına katıldı.

TEKNOFEST KUŞAĞI GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda konuşan Milletvekili CORA, Ankara’nın Çankaya İlçesindeki öğrenci ile Trabzon’un Tonya ilçesindeki öğrencinin aynı imkanlara sahip olduğunu vurgulayarak, katkılarından dolayı ŞENER ailesine teşekkür etti. 

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunu ortaya koyduk. Türkiye’yi sadece teknolojiyi kullanan değil, kendi teknolojisini geliştirip üreten ve ihraç eden bir ülke haline getirmek için gayret gösteriyoruz.” diyen CORA, “Bu gayreti gösterirken en önemli yol arkadaşımız da genç kardeşlerimiz. Emin olun bu cümleyi klişe ezberlenmiş bir cümle olarak kurmuyorum. Gençleri, güçlü Türkiye’nin mimarları olarak görüyor, bu yolda onları tüm imkanlarımızla destekliyoruz. Hamdolsun, şu anda gençler arasında, çocuklar arasında büyük bir teknoloji aşkı, bilim merakı, rüzgarı esiyor. İşte TEKNOFEST de, bilim merkezlerinde, bilim festivali ve yarışmalarında, DENEYAP teknoloji atölyelerinde, yeni nesil kodlama okulları olan Ekol 42’lerde yükselen dip dalgayı hepimiz görüyoruz. Buralardaki heyecanı, yarışmalardaki tutkuyu iliklerimize kadar hissedebiliyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, Türkiye’nin TEKNOFEST Kuşağı gümbür gümbür geliyor.” ifadelerini kullandı.

NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNDE MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Tonya MYO öğrencileri ile kapalı spor salonunda bir araya gelen Milletvekili CORA, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti.

CORA, “Ülkemizin daha güçlü daha müreffeh ve muasır medeniyet seviyesine erişmesinde nitelikli insan gücünün ihtiyaca cevap verecek düzeyde olması son derece elzemdir.İhtiyaç duyduğumuz nitelikli insan gücünün karşılanması için mesleki eğitimin de ne kadar mühim bir mesele olduğu tekrar karşımıza çıkmaktadır.

Bizler öncelikle Mesleki eğitimlerle ilgili olumsuz algıyı düzeltmeliyiz.

Türkiye’de çok uzun yıllar boyunca, okumasından ümit kesilen çocuklar için  ‘hiç olmazsa bir meslek edinsin’ diye anne-babalar tarafından mesleki eğitime yönlendirilmiştir.

Bu algının gençlerimizin gelecek vizyonlarını da etkileyecek kadar güçlü ve yerleşik olumsuz bir kalıntısı bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber