Mizahın Başkentinde Mizahi Yapıtlar Sergisi

Geniş kapsamlı 3 sanat disiplinini bir arada buluşturan sergiye eser gönderme süresi 01 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç yaptığı açıklamada “Günümüzün ekonomik şartları, insanımızın yorulan psikolojisi üzerinde ciddi olumsuzluklar yaratmaktadır. İnsanımızın kendisini tebessüm ettiren, güldürürken düşündüren türden etkinliklere daha çok ihtiyacı olduğunu görmekteyiz. Sergimizi açtığımız yer Trabzon. Her zaman söylüyorum, bu iklimin insanları hayatı mizah ile algılar ve mizah Karadeniz insanı için bir yaşam biçimidir. Bu bilinçle yola çıkan Mizah Sanatı Derneği, sözlü ve yazılı mizahın kenti olan Trabzon'u "Mizahın Başkenti" ilan etmiştir. Çıktığımız bu yolda katılımı daha da çoğaltmayı hedefliyoruz. Gelenekselleşen bu sergimizi; yerelden ulusala, zaman zaman yabancı sanatçıların da eser göndermesi nedeniyle gelecekte ulusaldan uluslararası boyuta taşıma gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Sergide yer almak isteyen karikatür, fotoğraf ve heykel sanatçıları ayrıntılı bilgiye Mizah Sanatı Derneği'nin sosyal paylaşım sayfalarından ve www.mizahder.org.tr sitesinden ulaşabilirler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber