MUHTARLAR AFAD GÖNÜLLÜSÜ 

BAHATTİN BAŞTÜRK
Trabzon’daki 273 mahalle muhtarı AFAD Gönüllüsü oldu. Muhtarlara kimlikleri takdim edildi. Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı olarak katılarak muhtarları tebrik etti. Programdan önce AFAD Başkanı Yunus Sezer, Çınaraltı Restoranda STK temsilcileri ile bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Sezer, Türkiye'nin, son 3-4 yıl içerisinde hem sivil toplum kuruluşları hem de gönüllülerle beraber ortaya koymuş olduğu afetlerle mücadele anlayışında devrim yaratacak bir seviyeye geldiğini söyledi. Sezer, Trabzon'un en fazla heyelan meydana gelen illerden biri olduğunu kaydederken geçen yıl 600 heyelanın oluştuğunu söyledi. Sezer, Türkiye'de geçen yıl 31 binin üzerinde afet ve acil durum olayının meydana geldiğini belirterek, "Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Karşınıza Türkiye haritasını koyduğunuz zaman, bir tarafında afet deprem tehlike haritası hemen hemen Türkiye'de 5 ve üzerinde büyüklükte deprem üretecek ve bütün illerin bundan etkilenebileceği fay sistemlerinin üzerinde duruyoruz. Bütün illerimiz bir şekilde etkileniyor bundan." diye konuştu.
STK buluşmasının ardından, Trabzon’da AFAD eğitimini tamamlayan 273 muhtara belgeleri takdim edildi. Trabzon Üniversitesinde düzenlenen törene Vali İsmail Ustaoğlu, Emniyet Müdürü Murat Esertürk, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ve muhtarlar katıldı. Programın açılışında konuşan AFAD Trabzon İl Müdürü Ömer Kıratlı, 2019 yılında başlayan AFAD gönülleri projesinde bir çok programda beraber olduk. 270 destek afet gönüllüsü Muhtarımız ve gönüllümüze destek olacağız. Her afette bizlere yardımcı oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
YÜRÜMEYE DEVAM
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, “Muhtarlar olarak bayrağın gölgesinde, devletimizin yolunda hizmete devam edeceğiz. Trabzon'umuzda 270 muhtarımız AFAD programına katıldı. Türkiye genelinde 50 bin 380 gönüllü olarak milletimizin ve devletimizin hizmetinde olacağız. Bu bizim aslı görevimizdir. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Görevimizin bilincindeyiz" diye konuştu.
TURUNCU YELEKLE MUTLUYUM
AFAD Başkanı Yunus Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle afetlerde turuncu yelekleri gördüğümüzde çok duygulanıyoruz. AFAD yeleklerinin anlamı da çok önemli. İçinde bu işe gönül vermiş insanlar var. Hiç bir maddi beklenti ve gelecek kaygısı içinde olmadan insanlığa kendisini adıyor. 2023 yılı hedefimiz 1 milyon gönüllü. Bu iş sayılarla ölçülmez. AFAD gönüllüsü olanlar sahada, afet bölgesinde insanımızın yanında oluyor. Sizler bizlere güven veriyorsunuz. İnsanımızın yaralarını sararak hayır dualarını alıyorsunuz. Bu hayırlı hizmete talip olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum."
ACI HATIRALARIMIZ VAR
Vali İsmail Ustaoğlu, "Bu toprakların geriye dönük hikayesine baktığımızda hepimizin hayatında acı hatıraları olan ciddi afetler vardır. Trabzon özelinde ülkemizde en fazla doğal afet ve sel ve toprak kayması gibi can kaybının yaşandığı afetler olmuştur. Afetler, can ve maddi kayıpların dışında yaşanan afetler de vardır. Ülkemizin farklı bölgelerine Van Özalp, Hatay Kırıkhan, Gökçeada, KKTC'ye bir çok Trabzonlu vatandaşımız göç edip hayatını idame ediyor. Topraklarımızın acı hatıraları türkülere ve destanlara konu olmuştur. Sayın bakanımızın liderliğinde hepimizi gururlandıran eve heyecanlandıran projelere imza atılmıştır. Bu projenin içerisinde muhtarlarımızın olması da özel anlam içeriyor. 273 muhtarımız AFAD gönüllüsü oldu. Fahri AFAD gönüllüsü olarak her zaman yanımızda oldular. Resmi olarak da tescillendi. Sel, orman yangınları, deprem gibi afetlerde ciddi kayıplar yaşadık. Yapılan projeler ve alınan tedbirlerle son yaşanan Düzce depremini can kaybı yaşanmadan atlattık. Deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür sonucunu gördük. Devletimiz en kısa sürede yaraları sardı. Süleyman Soylu bakanımız depremden yarım saat sonra Düzce'den helikopterle uçtu. Şehrimizin evladı sayın bakanımız her afette olay yerinde oluyor. Gece gündüz mücadele ederek, çalışıyor. Saliselerin çok önemli olduğu anlarda AFAD gönüllerimiz ile bir çok canın kurtarıldığını gördük. Baş mimar sayın Cumhurbaşkanımız her afetler olay yerinde olarak, valilere temas kurarak olaylara müdahale ediyor. Rabbim ülkemiz ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerine yer verdi.
DÜNYAYA İNSANLIK GÖSTERDİK
Programa canlı bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Ülkemiz bir afet bölgesi. Bunu hep birlikte yaşadık. Orman yangınları, sel afeti, deprem gibi afedin her çeşidi yaşadık. Devletimiz afetlerde vatandaşlarımızı yalnız bırakmadı. Vatandaşlarımız da afetten etkilenen vatandaşlarımızın yanında oldu. Ülkemiz kenetlendi. Önceden afetlerde vatandaşımız 'Nerde bu devlet' derdi. Devletimiz şimdi her an vatandaşımızın yanında. Afetlerde muhtarlarımıza çok büyük görev düşüyor. Devletimiz ile afetlerde bölgesindeki insanların koordinasyonunu sağlayacak. Arama kurtarma ve lojistik hizmetlerde muhtarlarımıza çok büyük görev düşüyor. Muhtarlarımız merkezi idarenin önemli kişilerdir. Gönüllülük çok önemlidir. Bir elin nesi var iki elin sesi var. AFAD dünyaya örnek olmuştur. Aziz milletimizin elini mağdur ve mazlum insanlara uzatan güçlü kuruluştur. Hep birlikte AFAD'a sahip çıkıyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde muhtarlarımızla bir yolculuk başlattık. Ciddi adımlar attık. Dünyaya insanlığı gösterdik. Dünyaya elini uzatan büyük bir milletiz. Dünyaya daha söyleyeceklerimiz var. İyilik medeniyetinin evlatları olarak hep birlikte söyleyeceğiz. Sizlerle onur ve gurur duyuyoruz" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber