banner240
banner237
banner238

Of'ta deprem şehitleri anısına fidan dikildi

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden "Deprem şehitleri" anısına Of'ta fidan dikimi yapıldı. İl ve ilçe isimlerini alan 129 fidan toprakla buluştu.

Of Sahil alanında Of Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte depremde zarar gören İl ve ilçelerin adlarının yer aldığı fidanlar dikildi. Of Sahil Parkı'nda ıhlamur, çınar, süs eriği ve oyadan oluşan 129 fidan toprakla buluştu. Belediye personelleri ile birlikte fidanların dikimine yardımcı olan öğrenciler, depremzedeler için dikilen fidanların umut olacağını dile getirdiler.

Etkinliğe, Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve eşi Fatma Sarıalioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Öztürk, Şevki Saral ve Muhammet Yalçınkaya, AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, daire amirleri, öğretmen, öğrenciler katıldı.

DEPREM ÜLKESİ OLDUĞUMUZU UNUTMAYALIM

Etkinlikle ilgili konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "6 Şubat'ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle fidanlarımızı dikiyoruz. Depremden etkilenen İl ve ilçelerimizin isimlerini fidanlarımıza veriyoruz. Rabbim birdaha ülkemize böyle acılar yaşatmaz inşallah. Ama deprem ülkesi olduğumuzu unutmamalıyız. Depremler olacak. Ama bize düşen hasarları ve can kayıplarını en aza indirgeyecek önlemler almak" dedi.

OF'TA BİR AFET BÖLGESİ

Türkiye'nin büyük bir deprem afeti yaşadığını belirten Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, "Böyle etkinlikler dayanışma örneğinin göstergesidir. Burada dikilen fidanlar sebebiyle bu acıyı unutmayacağız. O bölge bir deprem bölgesi. Ama şuan bulunduğumuz Of'ta bir afet bölgesi. Deprem olma olasılığı burada düşük olabilir ama burada da sel, heyelan olabilir. Heyelanı önleyecek en önemli şey ağaçtır. Yöremiz çok ağaç ve yeşil olan bir bölge. 'Burada çok ağaç var ihtiyaç yok' dememek lazım. İhtiyaç olan heryere imkanımız varsa ağaç dikmek lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Demirer, Başkan Sarıalioğlu ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte depremden etkilenen 11 il ve ilçelerinin adlarının yazıldığı 129 fidanı toprakla buluşturdular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber