Of’un İşsizlik Sorununu Bitirecek Proje

Of Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Meclis gündeminden önce bir konuşma yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of OSB hakkında açıklamalarda bulundu. Of OSB’nin 2022 yatırım programında yer alacağı sözünü aldıklarının altını çizen Başkan Sarıalioğlu, projenin yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

FİZİBİLİTE RAPORLARI HAZIRLANIYOR

Lojistik Liman projesinin bölgeye değer kattığını vurgulayan Başkan Sarıalioğlu, "AK Parti hükümetimizin büyük yatırımlarından biri olan İyidere Lojistik Limanı’nın bölgemize büyük katkı sağlamasını bekliyoruz. Yıllık 13 milyon ton yük kapasiteli, direk 5 bin dolaylı olarak 15 bin kişiye istihdam sağlayacak bir proje. 2024’te bitirilmesi hedefleniyor. Peki bu proje Of’umuza ne kazandıracak!

Lojistik Liman’ın hemen yukarısında yapacağımız Of Organize Sanayi Bölgesi’nin 2022 yılı yatırım programına konulması sözünü aldık. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın talimatları doğrultusunda fizibilite raporları hazırlanıyor.

İmar müdürlüğümüz konuyu takip ediyor. Aynı zamanda biz oraların kamulaştırma cetvellerini hazırlamış durumdayız.

Organize Sanayi Bölgesi’nin Of’a kazandırılması durumunda burada en az 10 bin kişi istihdam edilecek. Yani Of’un artık işsizlik sorunu kalmayacak. Burası ile ilgili görüştüğümüz büyük sanayiciler, işadamları var. Lojistik liman, karayolu ve uluslararası havaalanlarıyla Of Organize Sanayi Bölgesi’nin önemi daha fazla artacaktır.

Buranın tamamlanmasıyla birlikte Of bir lojistik üs halini alacak. Of’ta yapılan diğer yatırımlarla, OF OSB entegre olarak gelişecek ve ilçemiz göç vermeyecek. Of OSB sadece Of’a değil bölgeyede katkı sağlayacaktır. Ondan sonra göç almaya başlayacak. Bütün bunlarla birlikte Kıyıcık tarafına doğru da büyük bir gelişme olacak. Biz göreve geldiğimizde büyük hayallerimiz vardı.

Göreve geldiğimizden bu yana çok çalıştık. Ve yavaş yavaş hepsinin olduğunu gördük" dedi.

İLK KAZMA VURULDU

Of’ta yapımına başlanan projeler hakkında bilgi veren Başkan Sarıalioğlu, "Eski otogarımızın olduğu yerde kapalı otopark ve kent çarşısı projemiz var. İlk kazmayı vurduk. BU projenin tamamlanmasıyla birlikte inşallah Of’umuz güzel bir hizmete kavuşacak. Kentsel dönüşüm projesinde imzalar atılıyor. Orada büyük bir mesafe katledildi. Kadastral ve tapu işlemlerinin tescili neticesinde oraya da ilk kazmayı vuracağız inşallah" diye konuştu.

6 GÜNDEM MADDESİ

Başkan Sarıalioğlu’nun konuşmasının ardından meclis gündemine geçildi. Mecliste 6 gündem maddesi görüşüldü. Meclis gündem maddeleri şu şekilde oluştu:

1- İstanbul ili Bayrampaşa Belediyesi ile belediyemiz arasında Kardeş Kent ilişkisi kurulması hususunun görüşülerek karara bağlanması.

2- İstanbul ili Bahçelievler Belediyesi ile belediyemiz arasında Kardeş Kent ilişkisi kurulması hususunun görüşülerek karara bağlanması.

3- Atatürk Bulvarı ve İsmetpaşa Caddesi Sokak Sağlıklaştırma İşi Kredi kapsam değişikliğinin görüşülerek karara bağlanması.

4- Dr. Köksal HOLOĞLU’na Üstün Hizmet Beratı verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması.

5- Çankırı ili Yaylakent Belediyesi ile Kardeş Kent ilişkisi kurulması hususunun görüşülerek karara bağlanması.

6- Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun KUREŞ’in isminin parka verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması maddelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber