banner240
banner237
banner238

Öğrenciler 3110 kg atık pil toplayarak rekora imza attı

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği ‘2021 Yılı Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası’nda ödül almaya hak kazanan 18 okula ödülleri takdim edildi. Ödül alan okul öğrencilerini ve öğretmenleri makamında kabul eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ödüllerin yanı sıra öğrencilere ve öğretmenlere bir de teşekkür belgesi sundu. Kampanyada dereceye giren okullar toplamda 2500 kg atık pil, kampanyaya katılan bütün okullar ise toplamda 3110 kg atık pil toplayarak bir rekora imza attı.

Başkan Genç, öğrencilere hitabında, çevreyi, toprağı ve suyu kirleten atıklar konusunda farkındalık oluşturmak için proje ve yarışmalar düzenlediklerini dile getirdi. Atıkların dönüştürülerek ekonomiye tekrar hammadde olarak kazandırılması için atıkların ayrıştırılarak toplanması gerektiğini ifade eden Genç, “Atıkların enerjiye dönüştürülmesi konusunda ve gerekse sanayinin diğer dallarına atıkları hammadde olarak kazandırmak amacıyla bu dönem daha yoğun bir çalışma yaptık. Trabzon ve Rize’nin günlük ürettiği çöp miktarı 800 ton civarında. Ortahisar’ın yazın 315 ton, kışın ise 280 ton civarında. Ciddi bir atık üretiliyor. Bunun geri dönüşümünü sağlamak, bunun için uğraş vermek çok önemli. Bu minvalde de bu çalışmaları yaparken göreve geldiğimiz andan itibaren toplumsal bilinç oluşturmak istedik. Özellikle ayrıştırma konusunda çalıştık. Toprağı zehirleyen atıklar olan yağ ve pil konusunda yarışmalar yaptık. Çok uzun süre toprakta kalan ve çevreyi zehirleyen atıkları ayrıştırarak almak konusunda teşvik edici olması için yarışmalar yaptık. Ev hanımlarımızın, okullarımızın katıldığı yarışmalar yaptık. Bugün onların ödül merasimini yapıyoruz. Ben bugün ödül alan ve evinde de bu farkındalığı ortaya koyan yavrularımıza çok teşekkür ediyorum. Size bu bilincin oluşmasında katkı sağlayan okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, ailelerimize de teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” diye konuştu.

“BU İŞ, KURUM İŞİ DEĞİL, TOPLUM İŞİDİR”

Başkan Genç, çevreyi temiz tutma konusunun sadece belediyelerin görevi olmadığını, bu konuda herkese görevler düştüğüne dikkat çekti. Çöplerin ayrıştırılarak toplanması konusunda Ortahisar Belediyesi’nin projeler yürüttüğünü ifade eden Genç, “Bu iş kurum işi değil; bu iş toplum işidir. Yani toplumsal farkındalıkla bu işi yapabiliriz. Bizim Ortahisar’da temizlik işlerini yürüten 421 tane personelimiz var. Bizim görevimiz çöpleri toplamak ama bir atığı sokağa atmamak farkındalığında olmak da hepimizin görevi. Bir çöpü, bir izmariti sokağa atmama farkındalığı da hepimizin görevi. Bu sorumlulukla birlikte ayrıştırılan atığı alma konusunda da Ortahisar olarak imkân ve kabiliyetimizi yükseltiyoruz. Bir taraftan da görselliği de etkilememek adına yeraltı çöp koyteynerleri koyduk. Özellikle Meydan civarına… Ama daha ziyade atığı ayrıştırarak alma konusunda da adımlar atıyoruz. Geçen hafta Ankara’da katıldığımız bir toplantıda bakanımız sıfır atık konusunda ne projeniz varsa getirin dedi. Yani ne yük varsa, bu konuda hükümetimizin desteği bizlerle. Ben tekrar bütün okullarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ortahisar Belediyesi’nin yürüttüğü 2021 Yılı Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 1.’liği 355 kg atık pille Osman Kalyoncu İ.H. Okulu, 2.’liği 302 kg atık pille Mahmut Celalettin Ökten A.İ.H. Lisesi, 3.’lüğü 284 kg atık pille Bedri Rahmi Eyüpoğlu İlkokulu-Ortaokulu, 4.’lüğü ise, topladığı 253 kg atık pille Prof. Dr. İhsan Koz İlkokulu elde etti. Dereceye giren ilk 7 okula STEM Robotik seti, diğer okullara ise top seti ödülü verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber