ÖĞRETMENLER ÖMK’NİN İPTAL EDİLMESİNİ BEKLİYOR! ANAYASA MAHKEMESİ’Nİ ÖĞRETMENLERİN SESİNİ DUYMAYA ÇAĞIRIYORUZ!

Öğretmenler arasında hiyerarşi oluşturan, eşit işe eşit ücret ilkesini kapsamayan, sözleşmeli ve güvencesiz çalışmayı ortadan kaldırmayan, eğitimcilerin itirazlarına rağmen çıkarılan ÖMK’na karşı her aşamada itiraz edip tepkilerimizi dile getirdik.

Dilimizde tüy bitti, sesimizi sağır sultan duydu ancak iktidar yetkilileri duymadı.

Oysa eğitime önem veren, nitelikli bir eğitimin ancak öğretmenlik mesleğinin değerini bilen ve eğitimcilerin mesleki saygınlık ve toplumsal itibarını yükseltmeyi kendisine görev addeden bir iktidarın yapması gereken, bu haklı taleplere kulak vermesi; ÖMK’nun eğitim alanının tüm bileşenleri ile demokratik, eşitlikçi, adil, kamucu, bilimsel, iş güvencesini esas alan bir bakış açısıyla hazırlamaktı.

ÖMK bu haliyle iktidarın eğitim alanına yaklaşımının turnusolu niteliğindedir. Değerli basın emekçileri, Sevgili arkadaşlar, Uzunca bir süredir itiraz ettiğimiz bu düzenleme, okullarda çalışma barışını bozacak adeta bir dinamit özelliğindedir.

Öğrencileri müşteri, okulları işletme anlayışıyla ele akan, eğitimcileri tasnif edip, kimliksizleştirmeyi amaçlayan bir içerik taşımaktadır.

Bugün okullarımız kaynamakta, eğitimciler derin bir hayal kırıklığı içinde bulunmaktadır. Yasanın geri çekilmesi talebiyle en son 02 Kasım tarihinde yoğun bir katılım ile 1 günlük grev yaparak ülkenin her yerinde meydanlarda iktidarın bu garabet yasayı geri çekmesini istedik.

Eğitimi piyasacı ve gerici bir kavrayış ile siyasal çıkar ve ihtiyaçları doğrultusunda düzenleyerek kültürel hegemonya inşasında araç sallaştıran iktidar, tüm tepkilere rağmen tutumunu koruyarak yanlışta ısrar ediyor.

Biz de her koşulda “haklar yasalardan önce gelir” anlayışıyla mücadele azim ve kararlılığımızı güçlendirerek mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.

Bugün burada bir kez daha iktidara ve MEB na kırmızı kart gösteriyoruz. Tüm bu olumsuzluklar karşısında Anayasa Mahkemesince daha önce 20 Kasım tarihinde görüşüleceği bilinen ÖMK, 9 Kasım tarihinde esastan görüşülmek üzere mahkeme gündemine alındı.

Anayasa Mahkemesi yarın vereceği karar ile tarihi bir tutum takınacak. Ya adalete ve hukuka dair zedelenen inanç ve güveni yeşertecek bir karara imza atacak ya da adalet ve hukuk adına yaşanan hayal kırıklığını daha fazla derinleştirecek.

2 Tekrar ediyoruz.

Bu yasa çocuklarımızın bilimsel, nitelikli, eşit ve kamusal eğitim hakkını gözetmiyor.

Öğretmenlik mesleğinin onurunu korumuyor, eğitimcilerin itibarını geliştirmiyor.

Mesleki dayanışma ve işbirliğini ortadan kaldırıyor.

Güvencesiz çalışmayı engellemek bir yana ardına kadar olağanlaştırıyor.

Eşit işe eşit ücret ilkesine aykırılık teşkil ediyor.

Bu yasa ile eğitim alanının kronikleşmiş sorunları daha da içinden çıkılmaz bir hale gelecek.

Anayasa Mahkemesini tarihi bir çağrıda bulunarak göreve davet ediyoruz.

ÖMK iptal edilmelidir.

Uğradığımız onca haksızlık karşısında her şeye rağmen Ankara’da hakimler var demek istiyoruz.

08.11.2022 Bülent MUMCU Eğitim Sen Şube Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber