ÖNLEM ALINMASI ŞART

Beşir’in açıklaması şöyle;

Çok zor günlerden geçiyoruz. Esnaflarımız, sanayicilerimiz, tüccarımız birçok krizler yaşadı. Yaşanan bu krizlerden bir şekilde çıktı.

Dar alanda kalsa bile, ticaret hacmi küçülse de, yine üretim, alış-veriş durmadı. Çekler, senetler, krediler bir şekilde ödendi.

ŞU ANDA YAŞADIĞIMIZ KRİZ, ÇOK FARKLI.

Esnafın hareket alanı yok gibi. Mallar tezgâhlarda bekliyor. Alıcı piyasada yok, sokaklar bomboş. Devletimizin, hükümetimizin emri ile vatandaş sağlık açısından sokağa çıkmamaktadır.

Ortaya çıkan bu tabloya devletimiz seri kararlar aldı. Fakat bu alınan kararların çoğu kurumsal işletmeleri kaplamaktadır. Biraz da kendi yağı ile kavrulan küçük esnaf, kira ödeyen, hem de yüksek miktarda kira ödeyen esnafımıza yönelik alınan tedbirlerin yeterli olmadığını düşünüyoruz.

Burada bir görevde kiralama yapan mal sahiplerine düşmektedir. Artık birlik olma zamanıdır. Kiralarımızı kriz sonrasına bırakalım. Bu konuda kiracılarımızı sıkıştırmayalım. Ayakta kalsınlar.

Bu kriz ticari olmaktan çıkmış insani bir hal almıştır. Şimdi kardeşliğimizi gösterme zamanıdır. STK’ların bu konuda birlik içeresinde hareket etmelerini bekliyoruz.

Esnaf ve Sanatkârlar odası, Odalar Birliği, Ziraat Odaları, özellikle siyasi partilerin bu konuda ki düşüncelerini etkili bir şekilde ifade etmelidir. Devlet reel tedbirler almalı, küçük esnaf ve sanatkâr rahat etmeli.

Bu dönem öyle bir dönemki kimi kirasından bir süreliğine vazgeçecek, kimi alacağından, bankalar; kredilerinden, faizlerinden, devlet; faturalarından, vergilerinden, cezalarından vazgeçmeden bu kriz aşılamaz.

Devletimiz “olaylara ” vakıftır.

Ve önlemlerini almıştır ve alacaktır. Bu bir savaştır. Devlet, millet el ele verip idarecilerimizin aldığı kararlara tam ve kayıtsız uyarsak bundan kurtuluruz. Ayrıca bu süreçle mücadele eden başta sağlık personeli olmak üzere Sn. Sağlık Bakanımız ve ekibini tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Allah sağlık, afiyet versin. Bu fedakârlıkları geleceğimiz için, çocuklarımız için, devletimiz için en önemlisi sağlığımız için yapmalıyız. Allah devlete, millete zeval vermesin. Evde kal Türkiye diyor ve sağlıklı günler diliyoruz.

Hiç olmadığı kadar zor günlerden geçiyoruz. Corona virüs salgını çok iyi biliyoruz ki dünya halklarına açılmış bir savaştır. Halkların geçmişi ve devleti ile olan bağı koparmaktır. Geliştirilen bu laboratuvar virüsü ile dijital dünyaya geçişin ayaklarından biri ortaya konulmuştur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber