OSMAN ÇALIŞKAN, DEİK/TÜRKİYE-GÜRCİSTAN İŞ KONSEYİ BAŞKANI OLARAK SEÇİLDİ

DEİK/Türkiye-Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan yaptığı açıklamada, "Gürcistan ve Türkiye birbirleriyle yakın bağları olan iki dost ülkedir. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler giderek gelişiyor. Bugün Gürcistan'da Türkler de dâhil olmak üzere yabancı yatırımcı sayısı arttı.

Umarım ki gelecekte iki ülke arasındaki ekonomik aktivite derinleşecek ve birlikte daha fazla yatırım ve ithalat-ihracat yapılması mümkün olacaktır” dedi.  

DEİK’in iki ülkenin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynadığını belirten Çalışkan “İki ülkenin hükümetleri, diplomatik misyonları ve iş insanlarımız ile birlikte gelecekte çeşitli aktivitelerde bulunarak, Türkiye-Gürcistan ticaret ve ekonomik faaliyetlerine katkıda bulunacağımızı umuyoruz “dedi.

ÖZGEÇMİŞ

Osman Çalışkan (Mzhavanadze)  kariyeri boyunca bugüne kadar birçok iş geliştirme, yönetim ve danışmanlık alanlarında hizmet vermiş ve tecrübe kazanmıştır.

Çalışkan, yaklaşık 25 yıllık çalışma hayatının bir döneminde Gürcistan Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu ve Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm ve Kültür Departmanında görev yaptı.

2011 yılında “Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği”nin Genel Sekreteri olan Çalışkan, 8 Kasım 2018 tarihinde ise “Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği” Başkanlığı'na seçildi.

Mersin Trans Gıda Ticaret Limited Şirketinin kurucusu ve müdürü olan Çalışkan, bunun yanı sıra "GEONET EXPO" gibi büyük bir uluslararası fuar şirketinin sahibi ve yöneticisi olup, ayrıca Uluslararası Danışmanlık Ajansı’nın da kurucusudur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber