banner240
banner237
banner238

ÖZAK’TAN DURSUN ALİ İNAN’A PLAKET

Özak, “Karadeniz'imizin bilge insanı Dursun Ali İnan, Uzungöl'ün yerelden ulusala, oradan da uluslararası boyuta taşınarak dünya turizminin gözde merkezlerinden biri haline gelmesinde özverili çalışmalarda bulunmuştur.

Doğduğu yer doyduğu yer ilişkisini iyi kurmuş, Almanya'dan memleketine dönerek bu topraklara hizmet etmiştir. Çok insan bakar ama her insan göremez. Dursun Ali İnan bilgeliği ve ufku ile yörenin eşsiz doğal, kültürel ve tarihi değerlerinden oluşan bir kültür kurumunu ülkemize kazandırmış ve adını uygarlık tarihine altın harflerle yazdırmıştır. “Marifet iltifata tabidir” derler. Bugün kendisine Uzungöl’e hizmetleri ve şehrimize kazandırdığı önemli eseri için bu teşekkür plaketini takdim ediyorum.

Uygun görmesi durumunda müzenin isminin Dursun Ali İnan Tarih, Kültür, Sanat ve Tabiat Varlıkları Müzesi olması bu kadar emek verilen müzenin kapsamını güzel bir şekilde anlatacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Sırrı Eren de Dursun Ali İnan’ı tebrik ederek “Derneğimizin turizm çalışmasında da vurguladığımız; şehrimizde müze sayısının artmasının gerekliliği hususunda sayın bakanımız, derneğimiz Onur üyesi Faruk Özak önderliğinde çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdik.

Sayın Dursun Ali İnan’a emekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Gençlerimizin bu müzelerden haberdar olması noktasında çalışmalar yapmalıyız.

Halkımız, özellikle pandemi sonrası bu müzeyi mutlaka ziyaret etmeli şehrimizde Dursun Ali İnan’ların sayısı artmalıdır.“ şeklinde konuştu.

Dursun Ali İnan “Her zaman yakın desteğini gördüğümüz sayın Bakanımızın elinden bu plaketi almak bizler için büyük mutluluktur.

Şehrimize bir değer kattıysak ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber